El Barçagate ha estat la notícia que ha sacsejat els últims dies en el món Barça. Detencions, escorcolls i diversos noms assenyalats en aquesta investigació que està a poc temps de complir un any des de la seva obertura. L'expresident blaugrana Josep Maria Bartomeu i el seu exassessor Jaume Masferrer han estat dos dels principals protagonistes, detinguts, passant la nit a la comissaria, declarant davant la jutge i finalment en llibertat amb càrrecs.

El cas I3 Ventures, l'escàndol de les xarxes socials del Barça en el qual s'atacava a contraris al president Bartomeu, fa un pas endavant després de les noves declaracions i d'aixecar-se el secret de sumari. I una veu actualment externa, però que ara torna a esdevenir protagonista, és Emili Rousaud.

Emili Rousaud Barca @ElsMillorsAlFCB

Emili Rousaud durant la precampanya electoral / @ElsMillorsAlFCB

Rousaud apunta una recomanació de l'entorn del PP a Bartomeu

L'exvicepresident del Barça de Bartomeu, que va dimitir arran de l'esclat del Barçagate, ha explicat a RAC1 que l'empresa I3 Ventures va arribar recomanada des del món polític espanyol. Rousaud revela que Bartomeu els va dir que "després de l'1 d'octubre la situació era molt complicada i li van recomanar, i va parlar d'algú molt proper sense dir la persona concreta, a la vicepresidenta del govern del PP (Soraya Saénz de Santamaría), que li havia recomanat que havia de contractar aquesta empresa".

Precisament, aquesta persona podria encaixar amb la descripció de Jaime Malet, proper a Societat Civil Catalana, president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya, i CEO i fundador de TELAM Partners, empresa escorcollada i investigada pels Mossos d'Esquadra pel cas Barçagate.

Recordem que aquell dia 1 d'octubre del 2017 el Barça tenia partit al Camp Nou contra el Las Palmas, i després de diverses reunions i diferències dins la directiva, Bartomeu va decidir tirar endavant amb el partit però a porta tancada. Aquella decisió, criticada des de molts sectors, també va provocar dimissions dins la directiva blaugrana.

Josep Maria Bartomeu mascareta Palau EFE

Bartomeu durant un partit del Barça / EFE

"Algú ha estat posant la mà a la caixa"

La nova declaració de Rousaud torna a donar més informació del cas, i se suma a l'afirmació que en el moment de la seva dimissió va dir que "si els auditors externs diuen que aquests serveis tenen un cost de 100.000 euros i n'hem pagat 1 milió, vol dir que algú ha estat posant la mà a la caixa".

A més, en aquest mateix sentit revela que quan els directius presenten la dimissió, "tota l'explicació que ens dona el president en el seu moment, als directius dimissionaris, ens va semblar una explicació absolutament inversemblant".

Emili Rousaud FC Barcelona EFE

Emili Rousaud en una foto d'arxiu / EFE

Rousaud també diu que si el club volia contractar uns serveis per millorar la reputació de Bartomeu a les xarxes només calia fer-ho segons les normes: "S'havien de seguir els protocols interns". I com que no es va fer d'aquesta manera, "hi ha algo que no quadra".

Sobre la defensa de Bartomeu, parlant de pressions polítiques i d'atacs ideològics, "em sembla que són pura fal·làcia", afegeix Rousaud. "Jo no veig un rerefons polític", explica.

 

Imatge principal: Bartomeu entrant a les oficines del Barça al Camp Nou / EFE