Josep Maria Bartomeu volia canvis, que dimitissin els directius menys fidels i ara es va quedant sol. Segons avança La Vanguardia, fins a sis directius han dimitit aquest dijous. Es tracta d'Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías i Josep Pont, els quatre que ja havien rebut l'exigència de Bartomeu perquè deixessin el club, i ara s'afegeixen Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia.

Les discrepàncies internes i el panorama preelectoral, combinat amb una gestió deficient de l'actual president, han provocat el caos a la zona noble del club blaugrana. I els sis directius díscols han entregat aquest dijous davant de notari una carta conjunta de dimissió just abans d'informar al president, a través d'una trucada, la irrevocable decisió presa.

Josep Maria Bartomeu Barca Maria Teixidor Leganes EFE

EFE

En aquesta carta de dimissió, segons la mateixa informació, s'apunta que podrien detallar algunes crítiques cap a la gestió de Bartomeu, que fins i tot podrien comprometre l'actual mandat.

El BarçaGate, clau

Bartomeu i el seu comandament presidencialista han acabat trencant una directiva que al llarg dels anys de govern ha patit diverses baixes, amb altres dimissions per temes esportius però també polítics i canvis de cadires.

I un dels motius principals d'aquesta dràstica decisió conjunta d'un gran número de directius és degut a la gestió de la crisi del BarçaGate. Concretament, segons es llegeix a la carta signada pels directius dimitits i adreçada als socis que publica la mateixa informació, ressalten "el nostre desencís pel desafortunat episodi de les xarxes socials, conegut com 'Barçagate'". No ha agradat gens internament com s'han depurat responsabilitats i com han fet allargar el procés, i que encara no hagi sortit l'aigua clara del cas.

Emili Rousaud Barca Europa Press

EuropaPress

Un motiu de pes més ha estat la gestió del club de Bartomeu: "Hem arribat a aquest punt al no veure'ns capaços de revertir els criteris i les formes de gestió de club davant els importants reptes de futur i, especialment, a partir d'el nou escenari post pandèmia".

Finalment, tal com ha fet Emili Rousaud en els últims dies, reclamen eleccions tan aviat com les circumstàncies ho permetin, i en cap cas es pot dir que sigui un punt i final a la crisi. Bartomeu perd sis directius i ara li queden tretze —encara podria continuar el mandat, però n'ha d'incorporar un de nou—, però en cap cas es descarten noves dimissions, o qui sap si unes noves eleccions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat