Els Dragons Catalans s'han quedat aquest dissabte a les portes de fer història en caure per 10-12 contra el St. Helens a la gran final de la Super League de rugbi a 13. El conjunt de Perpinyà, que mai no havia arribat tan lluny en una competició en què participen ells i 11 clubs del nord d'Anglaterra, havia estat capaç de guanyar la lliga regular, però a la final li ha faltat una mica de precisió per doblegar al St. Helens, que amb aquest títol suma ja 3 victòries consecutives, la qual cosa el confirma com el gran rival a batre.

Amb només 15 anys a la competició, els Dragons Catalans ja havien fet història en ser el millor equip de la competició regular, però han acabat tristos més que per la derrota, per haver-se quedat tan a prop de tocar la glòria.

Els detalls marquen la final

El St. Helens ha entrat millor al partit davant d'uns Catalans una mica nerviosos. Així i tot, el conjunt de Perpinyà s'ha defensat amb empenta i ha aguantat la forta pressió anglesa. Finalment, els Dragons han aconseguit avançar-se al marcador amb llançament llunyà que ha entrat entre els pals (2-0). Els primers punts han donat ales als Catalans, que han igualat el joc, encara que en jugades aïllades el St. Helens ha aconseguit anar-se'n al descans per davant (4-6). Tot quedava pendent per al segon temps.

La dinàmica de la primera part s'ha mantingut fins a l'acció que ha canviat el partit, l'exclusió de Makinson, del St. Helens, una superioritat numèrica que els Dragons han aprofitat per anotar i somiar amb el títol. Durant uns minuts el St. Helens ho ha passat molt malament, però l'experiència en aquest tipus de partits, el cansament dels jugadors del Catalans i la pluja que ha començat a caure a Old Trafford ha jugat a favor dels anglesos, que han aconseguit capgirar de nou el marcador fins a posar el 10-12. El Catalans ho ha intentat fins al final, però el resultat ja no s'ha tornat a moure.

'Els segadors', a Old Trafford

El gran moment de la prèvia del partit ha estat quan per la megafonia d'Old Trafford ha sonat Els segadors, l'himne nacional de Catalunya i també dels Dragons Catalans.

A més, també s'ha viralitzat un vídeo del mític Eric Cantona, exjugador francès del Manchester United, que ha mostrat per les xarxes socials el seu suport als Dragons Catalans en recordar que ell té arrels catalanes de les quals se sent molt orgullós.

Imatge principal: acció del partit entre el Dragons Catalans i el St.Helens / Dragons Catalans