El Wydad de Casablanca (WAC) i el Renaissance Sportive de Berkane (RSB) juguen aquest dissabte la Supercopa Africana (equivalent a la Supercopa Europea), organitzada per la Confederació Africana de Futbol (CAF) en el Complex Deportivo Prince Moulay Abdellah de Rabat. El Wydad ha arribat a aquesta final després de guanyar la Lliga de Campions Africana, després de vèncer per 2-0 els egipcis d'Al Ahly, assolint el seu tercer campionat després de les conquerits el 2017 i el 1992.

Per la seva part, el Renaissance de Berkane, també marroquí, assoleix aquesta final després de derrotar els Orlando Pirates, de Sud-àfrica, per 2-0 a la final de la Copa de la Confederació Africana de Futbol. En aquesta cita futbolística es coneixerà el nou supercampió del continent. Els marroquins repeteixen títol perquè ja tenen una Supercopa de l'Àfrica a les seves vitrines, conquerida el 2018 pel Wydad.

El fet que la supercopa africana es jugui entre dos equips marroquins revela els avenços realitzats en un país que viu un desenvolupament econòmic des de fa més d'una dècada. El Marroc disposa d'unes instal·lacions de primera classe a totes les regions, amb aules, allotjaments, serveis mèdics i de rehabilitació.

El Marroc se situa així al capdavant dels països africans gràcies a les seves infraestructures esportives d'alt nivell, a més de la millora dels seus equips de futbol en els últims anys. Uns assoliments que posen el país magribí en l'avantguarda dels països africans en aquest sector.

Figura Clau

Des del nomenament el 2014 de Fouzi Lakajaa al capdavant de la Reial Federació Marroquina de Futbol, l'esport rei ha comptat amb el suport de l'Estat i ha marcat un estil propi en la gestió esportiva en convertir el futbol en la locomotora de l'esport al Marroc. Lakajaa, de 52 anys, ha dut a terme unes reformes profundes en aquest sector assolint un important palmarès en premis esportius i també ha permès al país créixer en l'àmbit de cooperació i desenvolupament internacional, a més d'en el foment de relacions geoestratègiques amb la comunitat internacional.

Aquest salt al sector futbolístic ha facilitat l'elecció del Marroc com a membre del comitè executiu de la CAF, representat per Lakajaa, i la tornada del país a l'Organització de la Unió Africana. Lakajaa va ser elegit membre del comitè executiu de la FIFA el 2021, la qual cosa situa el futbol marroquí en un lloc de privilegi.