L'hispanoargentí Damián Quintero no ha pogut doblegar a la final el japonès Ryo Kiyuna, que amb una exhibició de fortalesa física, ha guanyat en els Jocs Olímpics de Tòquio la medalla d'or en kata. Són rivals des de fa molts anys, malgrat perdre en la cita decisiva, s'ha mostrat enormement feliç amb la seva medalla de plata, que s'havia assegurat en les rondes matinals de classificació.

Kiyuna ha obtingut 28,72 punts amb el kata 'Ohan Dai' i Quintero 27,66 amb 'Suparinpei', dos exercicis d'estils molt diferent amb els que cadascú va intentar contrarestar les armes, imaginàries, del seu contrari. Les medalles de bronze han estat per al nord-americà Ariel Torres i el turc Ali Sofuoglu.

Kiyuna era el gran favorit per a la cita, el japonès és l'actual campió mundial i s'ha imposat en els últims 3 Campionats Mundials kata. Ha superat Quintero tant en tècnica (20,02 per 19,32) com en prestacions físiques (8,70 per 8,34) i s'ha repetit el resultat de l'últim mundial, el disputat a Madrid el 2018.

La família de Quintero està orgullosa

La família del karateka Damián Quintero, casat amb una asturiana, ha celebrat aquest divendres des de Gijón el segon lloc de l'espanyol en kata en els Jocs Olímpics de Tòquio brindant al crit d'"aquesta plata sap a or". L'esposa de Quintero, Casandra Busto, s'ha reunit a casa dels seus pares amb familiars i amics per veure en directe la final que ha enfrontat a l'espanyol amb el japonès Ryo Kiyuna, que partia com a favorit.

Quintero, de 37 anys, li havia transmès aquest matí a la seva dona que se sentia "increïble" per afrontar la competició. Malgrat que "mereixia l'or", Casandra ha assegurat que Quintero "estarà igual de content" després de cinc anys de feina en què hi ha hagut "una lluita increïble", va dir Busto.

Quintero serà un dels capdavanters en la clausura

La campiona olímpica de karate Sandra Sánchez i el subcampió Damián Quintero seran els capdavanters d'Espanya en la cerimònia de cloenda dels Jocs de Tòquio diumenge vinent dia 8.

quintero sanchez

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha anunciat que Sánchez i Quintero encapçalaran la delegació espanyola en la cerimònia final de Tòquio, després de la conclusió de la final masculina de kata aquest divendres, en la que Quintero ha guanyat la medalla de plata i el japonès Ryo Kiyuna l'or.

Sánchez es va proclamar ahir campiona de kata en derrotar la local Kiyou Shimizu en la primera competició en els Jocs Olímpics de karate, esport que no està inclòs en el programa de la pròxima edició a París 2024.

En la cerimònia d'inauguració els capdavanters espanyols van ser els catalans Mireia Belmonte i Saúl Craviotto.