Després d'alguna cosa més de dues setmanes els Jocs Olímpics de Tòquio arriben a la seva fi. La competició disputada a la capital del Japó ha deixat molts moments emotius, amb consagracions de velles glòries, comiats i naixement de nous ídols per a la família de l'esport mundial. La prova es va retardar per un any per les condicions sanitàries, però finalment s'ha realitzat i ha estat un èxit total.

Aquests han estat uns Jocs marcats per l'absència del públic a les grades. Els espectadors van passar a ser els entrenadors i altres atletes que volien admirar i encoratjar la feina dels seus companys. Han estat uns jocs espectaculars i trencadors en els quals figures com la de Simone Biles han destacat. La gimnasta nord-americana va ser protagonista en anunciar el seu retir en diverses proves per problemes psicològics, donant una lliçó d'humanitat a tots.

Simone Biles abandona EFE

Simone Biles abandona la pista / EFE

També aquests Jocs seran recordats per la polèmica que hi va haver amb ells fins a l'últim moment. Gran part de la societat japonesa no va entendre com es van permetre en una situació sanitària crítica, han estat les olimpíades de les màscares, la distància i el gel hidroalcohòlic, de les mesures sanitàries i els retirs forçats pel coronavirus.

Han estat uns jocs que han demostrat el poder tecnològic, econòmic i sostenible del Japó. Els autobusos que s'utilitzaven per desplaçar els esportistes eren elèctrics, la flama olímpica ha funcionat amb hidrogen, els llits de la Vila Olímpica eren reciclables i les medalles, el premi més cotitzat pels més de 1.900 esportistes, estan fetes de restes de telèfons mòbils.

Horari de la cerimònia de clausura

La cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 tindrà lloc diumenge dia 8 d'agost. La seu no canviarà respecte a la cerimònia inaugural, serà a l'Estadi Olímpic de Tòquio a les 20:00 hora japonesa (12:00 hora espanyola).

surf jjoo efe

El surf ha estat una de les proves que han debutat en els Jocs de Tòquio / EFE

Després d'això, els aficionats, entrenadors i atletes estaran esperant fins que comencin els següents Jocs Olímpics, que tornaran a Europa de la mà de París 2024. L'última vegada que l'olimpíada va ser en el vell continent va ser el 2004 quan la ciutat d'Atenes va acollir la cita.

Canal de televisió per seguir la clausura

La cerimònia que posarà punt i final a la cita olímpica es podrà seguir per televisió a Espanya, es farà a través de canals públics, per La 1 de Televisió Espanyola. A més a la pàgina web de ElNacional.cat farem un directe explicant tots els detalls de l'esdeveniment final que donarà per finalitzada la competició nipona i marcarà el començament del nou viatge de la flama olímpica fins a París.

Els aficionats s'hauran de conformar amb veure la cerimònia per televisió, ja que tampoc no estarà permesa l'entrada a l'Estadi Olímpic de Tòquio per seguir-la en directe.

 

Imatge principal. Estadi Olímpic de Tòquio en l'obertura / EFE