L’Ajuntament de Madrid ha volgut retre homenatge a Elisabet II il·luminant aquest divendres la font i el Palau de Cibeles aquest divendres amb els colors de la bandera de Gran Bretanya. El que no va calcular l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, és que els colors de la Union Jack són els del FC Barcelona, fet que ha provocat que el considerat centre de culte del madridisme, la Cibeles, es vestís amb els colors blaugrana. La reacció entre els seguidors del Madrid i del Barça no s’ha fet esperar a les xarxes: els madridistes, indignats i els barcelonistes, fent befa de l’espectacle.

Martínez-Almeida, seguidor de l’Atlètic de Madrid, ben segur que no va caure en la coincidència dels colors, cosa que li ha suposat una allau de crítiques entre els madridistes, que han considerat una profanació veure la Cibeles vestida amb els colors del seu etern rival. Les xarxes socials han recollit aquestes crítiques, i també els missatges irònics de seguidors blaugranes.

Les palanques del Barça

“Les palanques del Barça han donat tants diners que Laporta ha comprat Madrid", és un dels comentaris compartits a Twitter, on també es poden llegir missatges com "La Cibeles celebra els gols de Lewandoski" o "La Cibeles ha sortit de l'armari". Hi ha qui carrega contra Martínez-Almeida i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, que ha decretat tres dies de dol per la mort de la reina d'Anglaterra. "Com pots acabar muntant la festa del triplet al Camp Nou A CIBELES!!", li retreu un tuit a la presidenta madrilenya.

Tuit crítica Cibeles blaugrana
Tuit de critica a la Cibeles vestida de blaugrana 

Polèmic dol madrileny

La manera com la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid han homenatjat Elisabet II ha estat així polèmica. I no només per vestir de blaugrana la Cibeles. La decisió d'Ayuso de decretar tres dies de dol i posar les banderes a mig pal han aixecat moltes crítiques. D'una banda, la delegada del govern espanyol li ha hagut de recordar que és competència de l'Estat abaixar les banderes, d'una altra han estat molts els que han retret a la presidenta madrilenya que no hagués pres una mesura similar amb la mort de l'escriptora Almudena Grandes, que va morir el novembre passat