El Barça segueix en el punt de mira pel cas Negreira. La investigació està en marxa i cada vegada van apareixent més novetats. I tothom s'atreveix a dir la seva i a apuntar el club blaugrana com a culpable abans de saber si és o no realment culpable. I Alexander Ceferin, el president de la UEFA, ha carregat contra el Barça.

Ceferin carrega contra el Barça pel cas Negreira

Ceferin considera que la situació del Barça és "excepcionalment greu" per possible corrupció en el cas Negreira. Segons el mandatari europeu, aquests presumptes delictes no han prescrit per a la UEFA, segons ha explicat en una entrevista a un diari eslovè.

Aleksander Ceferin presidente UEFA / Foto: Europa Press
Aleksander Ceferin, durant una reunió de la UEFA / Foto: Europa Press

"Si hem de jutjar pel que estic informat, la situació és excepcionalment greu. Tan greu, que em sembla que es tracta d'un dels casos més greus al futbol des que m'ocupo del mateix", va dir Ceferin al diari esportiu eslovè Ekipa. Ceferin, doncs, segueix el camí marcat i no vol deixar de primeres el Barça com un club innocent.

A més, ho fa en la seva pròpia precampanya, ja que aquesta setmana podria ser reelegit a Lisboa com a president de la UEFA en un nou mandat de quatre anys. Tot i això, va passar per sobre del cas Negreira, sense voler entrar en detalls, ja que tot el que té a veure amb aquestes qüestions, segons ha apuntat, se n'ocupa una comissió disciplinària independent. I ha recordat que, encara que el cas està prescrit pel que fa a la Lliga, estan en curs procediments a la Fiscalia espanyola.

Aleksander Čeferin EFE
Aleksander Ceferin, seriós durant una roda de premsa de la UEFA / Foto: EFE

La UEFA i el Barça, enemistats per culpa de la Superlliga

Recordem que la relació del Barça amb la UEFA no és precisament bona degut a la Superlliga. Joan Laporta segueix amb la idea de crear la competició que seria competència directa de la Champions League, torneig número 1 de la UEFA. I aquesta batalla de conceptes amb les competicions, que també tenen, han tingut i tindran xoc als tribunals, no ajuda en l'opinió de la UEFA sobre el Barça.

I és que la UEFA ja ha iniciat una investigació contra el Barça pel cas Negreira. El màxim organisme del futbol europeu considera que hi ha potencials indicis sobre una possible violació del marc legal de la UEFA, cosa que podria acabar amb sanció. I s'ha arribat a especular que el Barça podria rebre una sanció d'una temporada sense poder jugar competicions europees.

Ceferin Agnelli UEFA Juventus / Europa Press
Alexander Ceferin amb Andrea Agnelli, l'expresident de la Juventus / Foto: Europa Press

I també ha deixat caure algunes perles cap a la Juventus i el Reial Madrid, els altres dos clubs implicats en la Superlliga: "Un està en un procés penal pels seus balanços (Juventus), un altre per transferir diners a un dels líders de l'organització arbitral (Barça) i veurem si el tercer té alguna cosa (Reial Madrid). Interessant com salvarien el futbol".