El serial sobre el cas Negreira va sumant capítols i el d'aquest dijous és dels importants de la trama. I és que la UEFA ha explicat a través d'un escarit comunicat que ha obert una investigació contra el Barça sobre el cas Negreira, en considerar que hi ha potencials indicis sobre una possible violació del marc legal del màxim organisme del futbol europeu. "De conformitat amb l'Article 31 (4) del Reglament Disciplinari de la UEFA, els Inspectors Ètics i Disciplinaris de la UEFA han estat designats avui per dur a terme una investigació sobre una possible violació del marc legal de la UEFA per part del FC Barcelona en relació amb l'anomenat 'Cas Negreira'", explica la UEFA.

Ara falta per veure quines conseqüències pot portar aquesta investigació, ja que des de fa dies diversos mitjans afirmen, i fins i tot demanen a crits, que la UEFA pot acabar expulsant al Barça de la pròxima edició de la Champions League, una decisió d'impacte mundial que s'anunciaria al juny, després de la final de la màxima competició continental, i que perjudicaria greument el Barça, que veuria partida per la meitat tota la seva planificació esportiva i econòmica, a més que quedaria de cara al món com a culpable, quan la justícia encara s'hauria de pronunciar. Fa un mes, Andreu Camps, secretari general de la RFEF, ja va anunciar que la UEFA havia sol·licitat informació sobre el cas Negreira, en el qual ja s'han personat la mateixa RFEF, LaLiga, el Consejo Superior de Deportes i el Reial Madrid.

 

Aleksander Ceferin president UEFA / Foto: Europa Press
Aleksander Ceferin, president de la UEFA / Foto: Europa Press

El Barça, en el punt de mira de la UEFA

La UEFA, en aquests casos, va per lliure, i com a organitzadora dels tornejos de futbol europeus convida qui vol. El Barça, tanmateix, podria recórrer qualsevol mena de sanció, sigui econòmica o esportiva, al TAS, com va fer fa dos anys el Manchester City, que va tombar una dura sanció de la UEFA, que pretenia expulsar-lo de la Champions League dues temporades per incomplir suposadament el Fair Play financer.

Els més mal pensats, a més, recorden que la UEFA li té ganes al Barça, ja que és un dels promotors de la Superlliga, juntament amb Reial Madrid i la Juventus, la gran obsessió d'Aleksander Ceferin. La Juve ja ha sucumbit a Itàlia, on té poques opcions de classificar-se per a la Champions.

Joan Laporta Rafa Yuste / Foto: EFE
Joan Laporta, al costat de Rafa Yuste / Foto: EFE

El Barça segueix el full de ruta

El Barça, mentrestant, segueix el full de ruta establert. Joan Laporta donarà explicacions en una roda de premsa, però en el moment oportú. El club està obtenint informació, unint tots els fils, perquè tot quedi bé clar el dia de les explicacions.

Mentrestant, el Barça ja ha presentat 5 denúncies contra periodistes que, segons el club, van sobrepassar la línia vermella en acusar el Barça, sense proves, de fets molt greus. Són les 5 primeres d'una llarga llista de demandes. Joan Laporta no pensa permetre que es taqui la imatge del club, on cada vegada creix més la sensació que estan sent víctimes d'una dura campanya per deixar-lo tocat de mort.