Anar al Santiago Bernabéu ja no és sinònim de diversió. Almenys, si ets seguidor del Reial Madrid. El feu blanc s'ha convertit en un escenari accessible i els aficionats habituals a la Castellana ja fa tres partits que no gaudeixen d'una victòria del seu equip. A Madrid la tragèdia és total, i és que les tres últimes derrotes tenen un denominador comú: han arribat contra equips catalans.

El Girona marca el camí

El primer club català en conquerir el Bernabéu, però, no va ser el Barça. El passat 17 de febrer, el Girona d'Eusebio Sacristán va sorprendre tothom després d'aconseguir una victòria èpica per 1-2 contra el Reial Madrid. Els homes de Santiago Solari es van posar per davant en el marcador gràcies a un gol de Casemiro, però les dianes de Stuani i Portu a la segona part van capgirar el resultat.

El Girona, que en aquell moment no guanyava des de feia 10 jornades, va fer el primer pas per iniciar una ratxa d'imbatibilitat que, dues jornades després, encara dura. Paral·lelament, el Madrid començava a tensionar-se en veure què el Barça s'escapava a 9 punts de distància, un marge que aquest dissabte encara s'ha ampliat més.

La victòria, a més, també va tenir un valor simbòlic. Quan va acabar el partit, el capità gironí, Àlex Granell va dedicar la victòria als presos polítics catalans, un fet que posteriorment imitaria Gerard Piqué.

Àlex Granell Reial Madrid Girona FC

EFE

Dos victòries en quatre dies

I després del Girona, el Barça. Perdre contra l'equip de Montilivi no entrava en els plans del Reial Madrid, però sucumbir davant el Barça, vistos els precedents, potser sí. La primera estocada va arribar dimecres passat. El Barça no va jugar un bon partit però tot i així va ser capaç de propinar un 0-3 al conjunt blanc en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei. La plantofada només era un preludi de la tragèdia total. Aquest dissabte, només tres dies després de la primera victòria, el Barça va tornar a guanyar el Madrid, aquesta vegada per sentenciar la Lliga.

I una altra vegada, un jugador català va condemnar la situació dels presos. Gerard Piqué, que ja havia denunciat el silenci mediàtic dels mitjans espanyols sobre els presos després del partit de Copa, va ser encara més contundent: "Vaig viure a Catalunya el que va passar i no són culpables. No hi va haver violència i van ser pacífics", va dir.