Gerard Piqué torna a parlar clar després d'una nova victòria del Barça al Reial Madrid i es reafirma sobre el judici al procés. El defensa català del Barça assegura amb contundència i de manera reiterada que "els presos polítics no són culpables".

Segons el central català i seguint amb la tònica que sempre ha defensat, "el futbol i la política estan barrejats". I això no ha estat res, perquè en la mateixa línia que dimecres passat, parlant dels presos polítics, no s'ha callat quan ha opinat sobre el judici al procés.

"Som gent pública que tenim opinions i si tinc aquesta opinió tinc les meves raons", ha dit. "Vaig viure a Catalunya el que va passar i els presos polítics no són culpables", ha afegit sobre aquell 1 d'octubre que precisament el Barça va acabar jugant a porta tancada.

Pique Benzema Madrid Barca EFE

EFE

"No hi va haver violència i van ser pacífics", ha dit amb contundència Piqué en un discurs totalment inusual en un esportista, però que tothom celebra que expressi una figura tan internacional com ell.

Reiterant que tot el judici al procés "no té res a veure amb la independència", ha parlat, per exemple, del delicte del que s'acusa a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart: "Van pujar al cotxe de la Guàrdia Civil perquè la gent marxés a casa. No és delicte de rebel·lió. No és just". I ha valorat que "estem parlant del futur d'unes persones que no és perquè vagin a la presó".

Sense solució política

Piqué també lamenta que el conflicte entre Catalunya i Espanya tingui una resolució tan complicada: "Em fa la sensació que no hi ha solució". "Pots arribar a un consens si penses una mica", diu com espectador del món polític.

A més, Piqué assegura que "els polítics no s'escolten i diuen el que els ve de gust". Per al futbolista i empresari català el gran problema és que "la gent no escolta".

Pique Lenglet Ramos Madrid Barca EFE

EFE

A tot això, deixa clar que el que ell ha dit els últims dies és una opinió personal: "L'altre dia vaig opinar i la gent pot no estar d'acord". I ha afegit que "estem en aquesta situació perquè ho hem fet molt malament".

I Piqué no s'ha quedat aquí i ha interpel·lat les paraules del periodista Carlos Herrerra, que es va adreçar a ell dient-li "Gerardo" i també assegurant que és "un cretí": "Jo no li vaig a canviar el nom, els meus pares m'han ensenyat una altra cosa, m'han ensenyat que el respecte és escoltar".