El Girona ha guanyat al Santiago Bernabéu (1-2) en un matí que passarà a la història. Els d'Eusebio Sacristán han reviscut en el millor moment i ho han fet en un escenari d'altura. Després de 10 jornades sense sense conèixer la victòria, els blanc-i-vermells tornen a somriure i s'allunyen 4 punts del descens. A Madrid el terrabastall és majúscul: els de Solari queden a 9 punts del Barça i s'acomiaden de la Lliga.

La feblesa de sempre

El patró del partit que s’ha vist al Santiago Bernabéu ja ens el coneixíem. El Girona ha saltat al terreny de joc amb valentia i carregat de bones intencions, però la seva falta de contundència defensiva l’ha tornat a condemnar.

Per trobar resultats diferents cal buscar solucions noves. Això és el què deu haver pensat Eusebio, que en un escenari com l’estadi del Reial Madrid ha decidit abandonat la defensa de cinc amb carrilers per apostar per un 4-1-4-1. Amb aquest sistema, el tècnic val·lisoletà ha intentat castigar l’esquena de Marcelo i Álvaro Odriozola amb Portu i Pedro Porro, però el cert és que el pla no ha sortit del tot bé.

Kroos Casemiro Reial Madrid Girona EFE

Tot i que el Madrid ha acusat el partit de Champions League a Amsterdam i ha començat amb dues marxes menys, ben aviat els de Solari s’han posat per davant en el marcador. Ho han aconseguit gràcies a una centrada de Toni Kroos que Casemiro, amb molta facilitat, ha enviat al fons de la porteria de Bono. Lucas havia avisat dos minuts abans, però el brasiler no ha perdonat. Un dia més, el Girona concedia ocasions mostrant una falta de solidesa defensiva alarmant.

La necessitat de sumar punts no ha despertat els homes d’Eusebio, que després del gol s’han mostrat anestesiats. Només Cristhian Stuani ―el de sempre― ha ofert resistència amb un cacau que ha provocat una bona aturada de Courtois.

Dos gols per a la història

L’inici de la segona part ha pogut ser tràgic, però el Girona ha sobreviscut. Eusebio no ha volgut esperar i ha deixat al vestidor a Porro i Pere Pons, que han deixat el seu lloc a el Choco Lozano i Aleix García. Potser pels canvis o potser per la por escènica, el cert és que l’equip blanc-i-vermell ha pogut rebre diversos gols, però Benzema ha mostrat la seva pitjor cara i ha perdonat la sentència.

Així, amb el pas dels minuts, el Girona ha començat a despertar i l’alegria no ha tardat a arribar. Primer Aleix ha fallat l’ocasió més clara de la seva carrera, però només quatre minuts després, en el 63, Stuani ha empatat el partit. Ho ha aconseguit des del punt de penal després que Sergio Ramos desviés amb la mà una rematada de Douglas que entrava a la seva porteria. 13a diana de l’uruguaià a la Lliga i 14è penal que transforma de manera consecutiva al campionat domèstic.

Reial Madrid Girona EFE

La bogeria blanc-i-vermella, però, no havia acabat. Deu minuts després del gol de Stuani, ha arribat la segona diana del Girona, aquest cop obra de Portu. Courtois ha aturat una rematada creuada del Choco ―que ha revolucionat el partit―, però el murcià ha aparegut al segon pal per aconseguir un gol històric.

Els últims minuts han estat d'infart: Choco ha pogut fer el tercer i Bale ha tingut una ocasió claríssima per empatar, però Bono, un dia més, ha salvat el seu equip.