El Govern diu que no hi ha impediments per celebrar el referèndum de la moció de censura al Barça i Josep Maria Bartomeu i la seva junta es veuen pràcticament sentenciats. El president blaugrana ha convocat els seus directius per a una reunió d'urgència aquesta tarda a les 19.00h que podria ser el final del mandat.

A la reunió tindran sobre la taula la valoració per part de la junta directiva de la resposta que han rebut aquest matí per part del Govern. Tant per carta com Meritxell Budó en roda de premsa, els tornen a insistir que seguint els protocols marcats pel Procicat poden celebrar sense problemes el vot de censura.

Precisament, el protocol acordat fa una setmana entre el Govern i el Barça exigia, entre moltes mesures, que no es produïssin aglomeracions i que fos una votació descentralitzada, no únicament al Camp Nou, tal com ara proposa el Barça. També haurien de garantir que hi hagi neteja constant, responsables mèdics, mampares a les meses electorals, llocs ventilats, responsables Covid-19 o bé celebrar la votació en dos dies. La junta ho veu impossible per falta de temps.

Camp Nou buit sense public mosaic Barca Leganes FC Barcelona

Imatge del Camp Nou buit / EFE

Bartomeu i la junta podrien presentar la dimissió

Però conseqüentment, aquesta reunió també posarà sobre la taula la possible dimissió de tota la junta (inclòs Bartomeu) en bloc, o la marxa d'alguns directius que no veuen clar seguir ajornant el fi d'un mandat que es va degradant amb el pas dels dies. Cada vegada va agafant més força la paraula dimissió.

Bartomeu ara sí que es veu acorralat i sense temps de reacció. Si la votació es pot celebrar els dies 1-2 de novembre, els Estatuts són clars i el president i la seva junta han de convocar els socis a les urnes. No hi ha marge de maniobra.

Josep Maria Bartomeu mascareta Palau EFE

Bartomeu a la llotja / EFE 

L'ajornament de la moció, complicat

L'altra possible fugida endavant que podria tenir Bartomeu és seguir ferm amb la seva intenció d'ajornar el vot de censura quinze dies, al·legant motius sanitaris i d'organització, però la directiva hauria de tenir arguments legals molt sòlids.

Diversos socis, precandidats com Jordi Farré, o d'altres com Marc Duch, portaveu de Més que una moció, ja han avisat que si no es convoca el referèndum i no se segueixen les regles marcades en els Estatuts, procedirien a emprendre accions legals.