Si ahir al vespre va comparèixer Josep Maria Bartomeu per passar la pilota al Govern i els va instar a decidir sobre si es pot o no celebrar el vot de censura, des de la Generalitat ja han contestat. I, segons avança la SER, tornen a confirmar que "no hi ha impediments jurídics o sanitaris per celebrar la votació".

"Li fem avinent que el Govern de la Generalitat, representat pels Departaments de Presidència, Interior i Salut, reitera que no hi ha impediments jurídics ni sanitaris per celebrar el Vot de Censura", comença dient la carta que va adreçada a Òscar Grau, CEO del Barça.

Bartomeu FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu durant la compareixença davant de la premsa / FC Barcelona

Tot i això, des del Govern recorden que el Barça ha d'incloure en el protocol "els requisits que el grup tècnic del PROCICAT va presentar al propi FC Barcelona en la reunió celebrada el passat dia 21 d'octubre".

El protocol aprovat pel Govern recomana que la votació sigui descentralitzada i evitant aglomeracions. Però el Barça no veu possible que es pugui fer aquest cap de setmana en més d'una seu per falta de temps.

El Govern no parla de dates en l'escrit i es remet a dir que sí és possible la votació. Pel que fa als serveis jurídics del Barça, segons la mateixa informació, defensen que la votació es podria fer legalment en quinze dies.

Mesa vot mocio censura Barca FC Barcelona

Els membres de la Mesa de vot de la moció de censura / FC Barcelona

Mesures per evitar el contagi de Covid-19

Recordem que l'estira-i-arronsa entre el Barça i el Govern ja fa dies que dura. Bartomeu i la seva junta juguen amb els terminis, intentant ajornar el referèndum de la moció, al·legant "motius sanitaris i falta de temps", però des de la Generalitat sempre han donat llum verda al club blaugrana.

El Barça, com a entitat privada, ha de resoldre de forma autònoma les condicions òptimes per evitar riscos amb el coronavirus i aplicar les mesures que demana el PROCICAT. Entre elles, ja fa setmanes que els demanen que la votació eviti aglomeracions i es defineixin una sèrie de requisits mínims per què no hi hagi contagis.

A tot això, encara que sempre s'ha demanat que es facilitin diversos punts de votació i no un únic punt com el Camp Nou, des del Govern tampoc descarten que es pugui fer en seu única. En tot cas, hauran de garantir que hi hagi neteja constant, responsables mèdics, mampares a les meses electorals, llocs ventilats, responsables Covid-19 o bé celebrar la votació en dos dies. Aquestes son algunes de les  mesures que el Barça fa gairebé una setmana que tenen sobre la taula.