I més llenya al foc. Després que el Govern ja hagi respost aquest mateix matí al Barça per tornar a donar llum verda al vot de censura, ara ha estat Meritxell Budó, consellera de la Presidència, qui ha insistit en la postura de la Generalitat.

"El Govern ha estat molt clar en dies anteriors. A través del PROCICAT va resoldre i va treballar amb el Barça de quina manera, per quin protocol s'havia d'establir, quines guies per garantir la salut i la protecció dels socis que estan cridats a votar s'havien de dur a terme", ha explicat en la compareixença del Govern d'aquest dimarts. I afegeix que totes les mesures que s'havien de tenir en compte i aplicar, en reunions de la setmana passada, "ja es va arribar a un acord i es va determinar el protocol per celebrar el vot de censura".


"No hi ha cap mesura en l'àmbit sanitari que impedeixi dur a terme el vot de censura", ha afirmat amb contundència Budó. A més, ha reiterat que el fet de celebrar-se o no el referèndum de la moció de censura "no li correspon al Govern de Catalunya decidir quin és el moment que se celebri o no se celebri aquest vot de censura".

I repeteix que "és un tema que competeix al Barça, que és una entitat privada, i és ella qui ha de decidir quin és el moment de celebrar aquest vot de censura".

Bartomeu FC Barcelona

Bartomeu durant la compareixença d'ahir / FC Barcelona

I com a entitat privada ha posat èmfasi en què qui haurà de donar la cara davant dels socis culers és Josep Maria Bartomeu i el mateix club, ja que el Govern no té més competències que el Barça en el fet de convocar la votació: "En el cas de no poder-ho fer, haurà de donar les explicacions corresponents als seus socis".