Per primera vegada en la història de les assemblees de compromissaris del Barça s'admet una proposta d'un soci, però no s'aprova. Víctor Font, candidat a la presidència a les properes eleccions, va impulsar la proposta d'introducció del vot electrònic i els socis l'han rebutjada perquè tot i aconseguir la majoria simple dels suports, no ha arribat als 2/3 necessaris.

Font i el Barça volen el vot electrònic

En un món ja plenament tecnològic i canviant, el Barça va tard en la introducció d'un tipus de vot que, per exemple, ja ha introduït la Cambra de Comerç. Font, soci 70.990, ha defensat davant l'assemblea la seva proposta per a la introducció immediata de la votació electrònica, és a dir, no presencial, però sempre conservant el vot tradicional i en urna. I ho ha assegurat amb un discurs que s'ha centrat en la voluntat "que la festa del barcelonisme s'incentivi i es reforci, però volem fer tot el possible perquè tots puguin exercir el seu dret".

Maria Teixidor, directiva del Barça, ha llegit detalladament el document de proposta de Font, tot assegurant que ha de ser "compatible amb el vot presencial" i que l'aplicació ha de ser "en el eleccions presidencials posteriors". I també ha confirmat el 'sí' de la junta de Josep Maria Bartomeu, que s'ha compromès a evolucionar i millorar la seguretat per introduir el més aviat possible el vot electrònic.

Els socis no volen el vot electrònic

Tot i que la directiva ha apostat pel vot electrònic, amb els 19 vots de la taula presidencial a favor, els socis culers presents en l'assemblea l'han rebutjat perquè no s'han assolit els 2/3 dels vots necessaris: 359 vots a favor (60%), 173 en contra i 67 en blanc.

No ha pogut ser possible la validació del vot electrònic per part de l'assemblea, però la junta de Bartomeu ja ha confirmat que quan toqui fer un pas en aquest nou tipus de votació s'hauran de complir diverses bases: "que compleixi les lleis, que respecti els drets i que tingui garanties de seguretat".