El Barça Lassa ho ha aconseguit. Els blaugrana han golejat El Pozo Murcia per 3-7 amb un hat-trick d'Adolfo, un doblet de Ferrao i una diana per cap d'Esquerdinha i de Santana que serveix per forçar el cinquè i definitiu partit de la final de la LNFS. El campió de la Lliga se sabrà el pròxim dissabte en un matx que promet al Palau Blaugrana.

Era ara o mai. El Barça es jugava la Lliga a Múrcia i l’única opció vàlida era la victòria. El Pozo va posar el passat dissabte l’1-2 favorable en la final de la forma més cruel com són els penals i això obligava a una reacció instantània dels blaugrana. Els nervis estaven a flor de pell i ha quedat patent només al primer minut de joc.

Ferrao posa la màgia

Els murcians tenen ganes de ser campions una altra vegada i és que la darrera va ser fa 9 anys. Els aficionats han vibrat amb els seus i cada jugada en contra, el pavelló es convertia en una olla de pressió. El partit estava sent erràtic, podia passar qualsevol cosa i en una acció aïllada, golàs de Ferrao per obrir la llauna.

El Pozo ha pujat la intensitat i Miguelín i Andresito han estat les referències ofensives. Juanjo s’ha posat en mode pantera i ho aturava tot fins que quan faltaven 7 minuts, els murcians han igualat el matx. Jugada d’estratègia dels locals i Pito remata sol davant la mirada de tres jugadors blaugrana.

El Barça patia i El Pozo ha crescut i s’han vist els millors minuts dels murcians. Quan tot feia preveure els pitjors presagis per als catalans, golàs d’Esquerdinha que ha silenciat el Palacio de los Deportes. Els d’Andreu Plaza han utilitzat els contraatacs per tallar la superioritat d’El Pozo i aquesta fórmula ha funcionat a la perfecció.

Quan faltaven 3 minuts pel final de la primera meitat, Santana ha ampliat el lluminós després de l’excel·lent visió d’Adolfo que s’ha avançat a tothom i ha cedit la pilota perquè el brasiler marqui a plaer. El Barça, sense ser el millor sobre el parquet, estava liderant el quart partit.

El Pozo no ha deixat de creure, però la diferència era excessiva

En la represa, Ferrao ha sentenciat el matx amb un gol de fortuna. Tot i l'1-4 en el marcador, El Pozo no ha abaixat mai els braços i seguia provant retallar diferències mitjançant Andresito, Pito i Miguelín. Juanjo ha tornat a convertir-se amb un dels protagonistes del partit i ha realitzat aturades de gran mèrit.

Adolfo s’ha volgut sumar a la festa golejadora i ha fet la maneta amb un enorme contraatac dels blaugrana. Semblava que el partit no tindria més història i el cinquè matx ja era una realitat quan El Pozo ha començat a creure amb una remuntada memorable. Quedaven 10 minuts pel final del partit i Fernando ha retallat diferències (2-5) quan els locals ja utilitzaven el porter-jugador.

S’estava fent el partit molt llarg per als blaugrana i els murcians no deixaven de pressionar. Gran gol d’Andresito quan faltaven sis minuts que posava l’ai al cor al conjunt blaugrana, però Adolfo ha trencat qualsevol esperança fent una pressió perfecta i anotant dos gols més amb la porteria buida.

El Palau Blaugrana s'omplirà pel cinquè i definitiu partit de la final de la Lliga i el Barça buscarà el triplet domèstic després de la Copa d'Espanya i la Copa del Rei.