El Barça també s'imposa a l'Atlètic de Madrid per tancar la Primera Iberdrola (2-1) i engrandeix la seva gesta. Si el títol de la Lliga ja estava matemàticament aconseguit, en l'última jornada s'ha confirmat que el club blaugrana ha aconseguit un ple de victòries. 30 de 30. Una fita mai vista fins ara i que és un rècord històric.

Domini, ocasions i gols del Barça

Les jugadores culers han volgut tancar la temporada a la competició de la regularitat amb una nova victòria. I des d'un inici, amb el domini del joc i de les ocasions, el Barça ha anat en busca del partit. El millor onze possible sobre la gespa i el mateix que segurament saltarà a la gespa del Juventus Stadium de Torí la setmana vinent a la final de la Champions League.

Perill constant de Caroline Graham Hansen, Aitana Bonmatí, Jenni Hermoso, Mariona Caldentey... però el primer gol ha estat generat i transformat per la parella de centrals. Al minut 11, Mapi León ha centrat un córner passat, al segon pal, on esperava Irene Paredes, que ha rematat de cap al fons de la porteria. Ha estat un acte de justícia després del domini i del control culer.

Però les ocasions culers han continuat. Alguna intervenció de mèrit de la portera Sandra Paños als intents frustrats de la davantera de l'Atlètic Thembi Kgatlana, però el perill real era del Barça. I encara que cada vegada que hi havia una passada a l'espai les blaugrana estaven a punt de fer el segon gol, l'autora ha estat Aitana després d'un nou córner al minut 23 i sorprenent la portera rival, Lola Gallardo.

El Barça ha dominat a plaer i ha seguit tenint ocasions. Mariona i Graham Hansen, molt actives, han generat oportunitats molt clares des de les dues bandes, igual que Fridolina Rolfö cada vegada que pujava a l'atac. Patri Guijarro també ho ha intentat de lluny. I la defensa culer ha estat intractable.

Comiats al Johan Cruyff

El Barça, ja amb el partit resolt en els primers minuts, ha anat controlant i totes les circumstàncies del joc a través de la possessió. Alguns moments de cert patiment amb l'estat físic d'Alexia Putellas, Irene Paredes i Patri Guijarro ja pensant en la final de Torí.

Primera part resolta amb solvència i inici de la segona part amb alguna oportunitat més per aconseguir la sentència definitiva. I al minut 60 s'ha xiulat un penal sobre Jenni Hermoso que Alexia Putellas, que no estava fent el seu millor partit, no ha pogut transformar en gol. Qui sí ha reaccionat ha estat l'Atlètic amb un gol d'Amanda Sampedro al minut 64.

Però el gran moment del duel ha arribat just després amb l'entrada al camp de Melanie Serrano, que es retira després de tota una vida al Barça. Passadís per part de totes les jugadores presents sobre la gespa i moment per guardar en el record a l'Estadi Johan Cruyff. Per part blaugrana també han entrat al camp Claudia Pina, Asisat Oshoala, Lieke Martens i Leila Ouahabi.

Però amb el partit ja a punt d'acabar-se, Aitana Bonmatí ha estat expulsada amb targeta vermella directa —fent una falta molt intel·ligent— per evitar el gol de l'empat de l'Atlètic de Madrid, que hagués pogut privar el Barça del rècord. Les blaugrana, però, finament sí han acabat amb la Lliga perfecta després d'una nova victòria i acomiadant-se de l'afició a casa. I es confirma que continua el domini culer al futbol femení espanyol: 159 gols a favor, més de 5 de mitjana per partit, i només 11 en contra en les 30 jornades de la competició.

I al final del partit, acte de comiat a Melanie Serrano. Emotiu i de pell de gallina. Per la banda rival, en aquest duel també s'han acomiadat de l'Atlètic tant la golejadora Amanda Sampedro, com Silvia Meseguer i la catalana Laia Aleixandri. Ara el Barça, però, vol repetir un moment històric la setmana vinent a Torí a la final de la Champions.

Imatge principal: Les jugadores del Barça celebrant un dels gols contra l'Atlètic de Madrid / EFE