El Barça femení és campió de la Primera Iberdrola 2021/22. El conjunt blaugrana ha aconseguit adjudicar-se el títol després de golejar el Reial Madrid a l'Estadi Johan Cruyff (5-0). El doblet d'Alexia Putellas i els gols de Patri Guijarro, de Jenni Hermoso i de Babett Peter en pròpia porteria han confirmat el campionat culer.

Alexia Putellas marca el camí del títol

El Barça no volia sorpreses i no les ha tingut. Amb un onze molt titular, tot i les lesions que estan trastocant els plans culers, les jugadores de Jonatan Giráldez tenien molt clar què havien de fer. Guanyar el Reial Madrid era l'única manera de proclamar-se campiones de Lliga davant l'afició blaugrana i a falta de sis jornades per al final.

Barca femenino EFE

Les jugadores del Barça abraçant-se abans del partit contra el Reial Madrid / EFE

I sota la pluja, amb un pla de joc molt definit i amb unes ganes immenses d'aixecar el títol de campiones davant el Reial Madrid, el partit ha començat amb un ritme que no ha tingut cap moment de pausa. Equip bolcat a l'atac des del xiulet inicial, i primer gol, obra de Fridolina Rolfö abans del minut 5. Però injustament ha estat anul·lat per un fora de joc inexistent. La falta de VAR ha privat la jugadora sueca començar a encarrilar el partit.

Un Barça coral i sense fissures ha fet desaparèixer un Reial Madrid que ha tingut la seva gran ocasió del partit amb un xut d'Athenea al minut 14, que no ha suposat cap problema per a la portera Sandra Paños. Però aquesta ocasió blanca ha estat un miratge en un duel marcat pels constants atacs culers.

Rolfo Barca femenino EFE

Fridolina Rolfö queixant-se / EFE

Rolfö, Alexia Putellas, Caroline Graham Hansen, Jenni Hermoso i Aitana Bonmatí han posat a prova tant a la defensa blanca com a la portera Misa, la millor jugadora del conjunt madrileny. Mapi León i Andrea Pereira han estat providencials en defensa. Leila Ouahabi i Marta Torrejón, pensant més a atacar que en protegir la seva esquena. I al mig del camp, Patri Guijarro no ha tingut problemes.

El Barça ha buscat el gol amb insistència, però tothom esperava la màgia d'Alexia, que ha donat exemple del perquè és l'actual Pilota d'Or. Al minut 41, xut amb la cama dreta des de fora l'àrea que toca en la defensa Ivana i despista Misa. Primera diana de la migcampista de Mollet del Vallès. I dos minuts després, retall dins l'àrea del Reial Madrid i segon golàs per seguir marcant el camí del títol al Barça.

Alexia Putellas Barca femenino Real Madrid EFE

Alexia Putellas celebrant un dels seus gols contra el Reial Madrid / EFE

Sentència culer i títol per al Barça

La segona meitat ha començat de la mateixa manera que ha iniciat la primera. Marta Torrejón ha fet gol de cap després d'una centrada de falta de Graham Hansen, però novament ha estat anul·lat per un fora de joc que tampoc existia. Però aquesta nova equivocació arbitral no ha privat l'exhibició culer i la intenció de proclamar-se campiones després d'una nova golejada, aquesta contra el Reial Madrid.

I al quart d'hora del segon temps, ha aparegut Patri per fer un xut increïble des de fora l'àrea que ha acabat entrant per l'escaire dret de la porteria del Reial Madrid. Un golàs per confirmar que el títol seria culer aquest mateix diumenge i amb el sol que havia tornat a l'Estadi Johan Cruyff. I cinc minuts després, centrada de Graham Hansen i autogol de Peter quan darrere d'ella ja amenaçava Rolfö.

I ja amb la victòria i el títol al sac, ha estat el torn dels canvis. Clàudia Pina, Ingrid Engen i Melanie Serrano han entrat al camp i el Barça s'ha relaxat. I mentre els culers feien els càntics de "campiones, campiones", Asllani ha comprovat que Paños seguia atenta i que volia deixar novament la porteria a zero. I la golejada blaugrana s'ha completat amb el gol que li faltava a Jenni, que ha confirmat la maneta culer en el tram final del partit.

Barca femenino celebracion EFE

Les jugadores del Barça celebrant un gol contra el Reial Madrid / EFE

El Barça ha acabat adjudicant-se el títol de Lliga —el 7è de la seva història— havent guanyat el seu 24è partit en els 24 partits disputats fins ara. I a falta de 6 jornades per al final, l'objectiu segueix sent la lliga perfecta, acabant la competició amb un ple de victòries i que el Barça va estar a punt d'aconseguir la temporada passada. A més, aquest títol aconseguit contra el Reial Madrid és un cop moral molt gran perquè els dies 23 i 30 de març, aquest últim al Camp Nou, es jugaran dos Clàssics més als quarts de final de la Women's Champions League. Primer títol per al Barça. A per un altre triplet.

Imatge principal: Les jugadores del Barça celebrant un gol contra el Reial Madrid / EFE