El Barça necessita diners i també necessita millorar el rendiment esportiu del seu equip. I des del club blaugrana saben que això només passa per ser diferencials sobre la gespa. El que es necessita és ser efectiu a les àrees, i aquesta temporada no s'està aconseguint aquest objectiu. I per aquest motiu els principals assenyalats són els jugadors que estan cridats a marcar les diferències. I Robert Lewandowski és un dels que més ha rebut des de totes les bandes.
 

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE
 

La venda de Robert Lewandowski, una opció per al Barça

Ja fa temps que Lewandowski ha començat a perdre l'olfacte golejador. Tot i que en els últims partits sembla que s'ha despertat, la realitat és que aquesta temporada ja no és el gran golejador que va ser en el seu primer any com a blaugrana, ni el davanter voraç de l'última dècada. Per aquest motiu el plantejament del Barça està en obrir-li la porta si arriba una bona oferta.

Robert Lewandowski, després de marcar el primer gol de l'Alabès - Barça / Foto: Europa Press
Robert Lewandowski celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press

El passat estiu ja va arribar l'interès des de l'Aràbia Saudita, però Lewandowski es va voler quedar al Barça. Un interès que es va mantenir i que el passat mes de gener continuava sobrevolant el club blaugrana. Tot i això, ara mateix el polonès no és transferible, ja que es vol acabar la temporada amb la seva figura com a referència ofensiva.

Però mica en mica es va decantant cap a l'opció de vendre'l. Si no rendeix, aleshores ha de deixar el seu lloc a nous futbolistes amb més gana. I, tal com s'ha conegut en els últims dies, el Barça estaria interessat en acceptar una oferta mínima de 50 milions d'euros de l'Aràbia Saudita. I tot dependrà de la voluntat de Lewandowksi, ja que encara té contracte fins al 2026.

Des del Barça tenen aquesta idea, però potser el proper estiu l'Aràbia Saudita ja no pensen de la mateixa manera i no es volen gastar aquesta milionada en Lewandowski. I ha de ser el polonès qui ha de fer un pas endavant. Al Barça li interessa que faci un pas endavant en aquest tram final de temporada i que d'aquesta manera el seu valor de mercat torni a augmentar.

Robert Lewandowski intentando un remate durante el Barça - Almeria / Foto: EFE
Robert Lewandowski controlant una pilota / Foto: EFE

El Barça té alternatives a la davantera

El Barça sap que futbolísticament encara ha de millorar, però el lloc de davanter centre ja el comença a tenir ben cobert. A banda de Lewandowski qui comença a ser protagonista és Vitor Roque, que la propera temporada ja podria ser titular de manera habitual. Un fitxatge que s'ha avançat a aquest passat mes de gener, però que serà clau per a la seva adaptació.

I si Vitor Roque no funciona també es trobaran altres alternatives. Es podrà fitxar algun altre davanter amb els milions que deixi Lewandowski, o es podrà apostar per un jove de la Masia com Marc Guiu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!