Cinquè dia de Mundial de Qatar i podem estar davant d'una nova baixa obligada. Al Brasil hi ha alerta roja amb Neymar, l'Equador es permet somiar amb els vuitens del Mundial de Qatar 20222 gràcies a Enner Valencia i, en el cas de Gal·les de Bale, només un miracle la salvaria del bitllet de tornada.

Gal·les-Iran: una expulsió, dos pals i dos gols (0-2)

El Gal·les-Iran era el partit dolent del Grup B i s'ha confirmat sobre la gespa, però l'emoció ha arribat al final. Sense cap gol després dels 90 minuts disputats, han hagut d'arribar en el temps afegit del segon temps. En certs moments el partit ha estat avorrit, però en d'altres hi ha hagut molt ritme i intercanvi constant d'ocasions. Roozbeh Cheshmi marcat al minut 98 i Ramin Rezaeian al 101.

El moment més determinant del partit, a banda de dos pals consecutius de la selecció asiàtica, ha arribat al minut 86, quan el porter gal·lès Wayne Hennessey ha estat expulsat amb vermella directa per una entrada tardana quan Mehdi Taremi encarava la porteria rival en solitari. Gal·les, amb un futbolista menys, ha intentat resistir, però l'Iran ha estat letal en els darrers instants i ha aconseguit tres punts que valen or pel combinat dirigit per un Carlos Queiroz que ha acabat mantejat pels seus pupils.

Carlos Queiroz manteado jugadores Iran victoria Gales Mundial Qatar / Foto: EFE
Carlos Queiroz ha tocat el cel després de guanyar el partit / Foto: EFE

Qatar-Senegal: arriba la primera victòria africana del Mundial (1-3)

El duel que hem viscut a l'Al Thumama Stadium de Doha ha estat d'estrenes. I és que amb aquest resultat ha arribat la primera victòria d'una selecció africana al Mundial 2022 i, a banda, ha estat el partit en què Qatar ha anotat el seu primer gol a la història dels Mundials. Tot això, en un duel que ha estat frenètic des dels primers instants. Ambdues seleccions han saltat al terreny de joc amb un ideari molt ofensiu i les arribades s'han anat alternant de forma regular.

En aquest context, l'equip que primer s'ha avançat ha estat el Senegal. Els visitants han trobat el gol a través del seu '9', Boulaye Dia, qui ha aprofitat una greu errada del defensor qatarià. Els senegalesos han aprofitat el seu bon moment i només tres minuts més tard de l'inici del segon temps, Diedhiou ha fet el segon per als africans. Amb aquesta diana, el duel semblava estar resolt, però Qatar no s'ha rendit i ha trobat un merescut gol amb un gran cop de cap de Muntari. En els instants finals, amb els locals buscant el gol de la igualada, els homes dirigits per Cissé han sentenciat al contraatac a través de les botes d'un Bamba Dieng que ha dibuixat el definitiu 1-3.

Bamba Dieng Ndiaye Pape Matar Sarr Senegal Mundial Qatar / Foto: EFE
Senegal celebra la primera victòria africana en el Mundial de Qatar / Foto: EFE

Països Baixos i l'Equador firmen un empat que els acosta als vuitens del Mundial de Qatar 2022 (1-1)

El Mundial de Qatar 2022 està sent trepidant i les sorpreses que ens ha proporcionat ben pocs les podien esperar. No obstant això, la polèmica ha tornat a ser protagonista com ja ho ha estat en innumerables ocasions. Mustapha Ghorbal, àrbitre de l'enfrontament entre els Països Baixos i l'Equador, ha anul·lat un gol als sud-americans per un suposat fora de joc posicional de Porozo.

El gol havia estat d'Estupiñán, però el marcador final només ha acabat reflectint els encerts de Cody Gakpo al 6' i d'Enner Valencia al 49'. Amb tot, l'empat serveix per a ambdós equips, ja que amb tan sols un punt a la tercera jornada passarien com a primer i segon classificat, respectivament.

Pervis Estupiñán Mustapha Ghorbal gol anulado Ecuador Mundial Qatar / Foto: EFE

La insistència dels Estats Units no troba premi contra Anglaterra (0-0) i tot es decidirà a l'última jornada

De vegades, un partit sense gols no vol dir que no hi hagi hagut suficients ocasions per veure una diana, i això ha passat al partit entre els Estats Units i Anglaterra (0-0). Els nord-americans han sotmès els anglesos durant gran part del matx i entre els pals i el desencert han impedit que es mogués el marcador.

Una fuetada de Christian Pulisic sobre la mitja hora de partit ha fet tremolar el travesser anglès. Anglaterra ha respirat alleujada amb l'arribada del descans, que deixava els Estats Units amb un dilema important. Pels nord-americans, perdre o empatar contra Anglaterra tenia la mateixa incidència. Només la victòria feia que arribessin a l'última jornada amb la possibilitat d'empatar contra Iran i passar als vuitens. Mentrestant, només rebre una golejada de Gal·les deixaria Anglaterra fora del Mundial de Qatar 2022.

Weston McKennie lamentando ocasión Trippier Inglaterra Estados Unidos / Foto: EFE
Weston McKennie, lamentant una ocasió fallida / Foto: EFE

Neymar fa saltar les alarmes de tot Brasil: baixa contra Suïssa i dubte per al partit contra el Camerun

El Brasil és un dels grans favorits per guanyar el Mundial de Qatar 2022. La seva estrella és Neymar Júnior, que busca brillar en l'única competició que li falta en el seu palmarès. Però, el crac brasiler va ser l'únic jugador que va marxar decebut en l'estrena la canarinha, que es va endur el triomf davant Sèrbia gràcies a dos gols de Richarlison.

L'astre brasiler va ser substituït al minut 80, i és que mentre dirigia un contracop, una entrada arran de terra de Milenkovic va torçar el turmell del '10'. Neymar, coixejant ostensiblement en el moment de la substitució, va deixar veure la inflamació del seu peu i se li van escapar algunes llàgrimes d'impotència a la banqueta.

Neymar lesionado banquillo Brasil / Foto: EFE - Juanjo Martin
Neymar, lesionat a la banqueta del Brasil / Foto: EFE - Juanjo Martin

Qatar fracassa en el seu Mundial i ja és la primera selecció eliminada

Després dels resultats que s'han donat en la segona jornada del Grup A del Mundial de Qatar, ja hi ha una selecció que, independentment del que faci en la tercera jornada, està oficialment eliminada, i no és cap altre que el combinat amfitrió: una selecció de Qatar que després de dos partits encara no ha puntuat, porta un gol a favor i cinc en contra.

Ja arribaven a la cita mundialista com a clars candidats a quedar en l'última posició del seu grup, però els locals també pensaven que, enfrontant-se a l'Equador en la primera jornada i a Senegal en la segona, haurien d'haver fet un paper millor.. El combinat dirigit pel català Fèlix Sànchez portava gairebé mig any entrenant a consciència per estar a l'altura de l'exigència d'un Mundial, però tot i que contra Senegal han tingut estones de bon futbol, els ha faltat molta competitivitat.