Després dels resultats que s'han donat en la segona jornada del Grup A del Mundial de Qatar ja hi ha una selecció que, independentment del que faci en la tercera jornada està oficialment eliminada, i no és cap altre que el combinat amfitrió: una selecció de Qatar que després de dos partits encara no ha puntuat, porta un gol a favor i cinc en contra. Ja arribaven a la cita mundialista com a clars candidats a quedar en l'última posició del seu grup, però els locals també pensaven que, enfrontant-se a l'Equador en la primera jornada i a Senegal en la segona, haurien d'haver fet un paper millor.

Dues derrotes que deixen a Qatar sense opció de passar als vuitens

El cert és que, en espera del que succeeixi en el tercer partit contra els Països Baixos, la selecció amfitriona ha deixat un molt mal sabor de boca. Els campions d'Àsia el 2019 portaven cinc mesos concentrats i entrenant a consciència per poder estar a l'altura del que s'exigeix en un Mundial. No obstant això, van xocar de morros contra la realitat en la jornada inaugural. Rebien a un Equador en un partit de poc cartell i que, a priori, havia de ser igualat, però res més lluny de la realitat.

Aficionats Qatar Mundial / Foto: EFE
Els aficionats de Qatar no han pogut celebrar cap punt dels seus en les dues primeres jornades del Mundial / Foto: EFE

En els primers minuts li van anul·lar un gol als equatorians però ni això no va servir per evitar el desastre, ja que el descans ja perdien per 0-2 amb un doblet d'Enner Valencia. Tal va ser la decepció dels aficionats locals que durant la mitja part del partit, molts d'ells van abandonar l'estadi. Finalment, no es va moure més el marcador, però es va confirmar la inferioritat dels de l'Orient Mitjà. Aquest divendres, en el duel contra el Senegal, tres quarts del mateix.

No serà l'única, però és la primera

Els africans s'han posat amb dos gols d'avantatge a començaments del segon temps, i encara que Qatar ha mostrat caràcter i bon futbol durant bona part del segon temps, arribant a aconseguir l'1-2, Bamba Dieng ha marcat l'1-3 definitiu per deixar sense opcions de puntuar l'equip dirigit pel català Félix Sánchez. Aquestes dues derrotes feia que només els valgués una victòria de l'Equador contra els Països Baixos que no ha succeït.

Felix Sánchez seleccionador Qatar / Foto: EFE
Felix Sánchez, el seleccionador català que no ha pogut fer progressar Qatar / Foto: EFE

Encara que la Tri ha estat a punt de capgirar el gol inicial de Cody Gakpo, finalment han firmat unes taules que deixen a neerlandesos i equatorians en una bona posició per progressar als vuitens de final però oficialment fora d'ells al Qatar. Probablement, no serà l'única selecció que arribi a l'última jornada sense opcions de classificar-se, però el que sempre quedarà gravat és que haurà estat la primera.