El Barça s'ha caracteritzat en els últims anys pel seu paupèrrim encert a l'hora de fitxar nous jugadors. Han gastat molts diners en cracs que no han complert amb les expectatives, i això ha provocat que actualment estiguin en una situació econòmica preocupant. Casos com els d'Antoine Griezmann, Philippe Coutinho o Ferran Torres són un clar exemple d'això, i no poden tornar a repetir-se. Per això, Joan Laporta vol canviar la política de contractacions.

I té en el punt de mira quatre futbolistes que, entre el traspàs, les comissions i el seu salari, van costar un total de 80 milions d'euros. El primer és Eric García, que va aterrar amb la carta de llibertat procedent del Manchester City, però es va emportar una prima important per firmar gratis. I li van prometre un sou que no està justificant, a causa que ha passat a ser l'última opció en les rotacions de Xavi Hernández per a l'eix de la rereguarda.

Mateu Alemany es penedeix d'haver firmat el central de 22 anys, que ja va generar molts dubtes amb el seu aterratge, i no ha estat capaç d'acabar amb elles. El nivell que ha mostrat clarament no és digne, i això explica el per què en el Camp Nou estan buscant la manera de desfer-se de l'internacional espanyol. És en la llista de prescindibles, i estudiaran totes les ofertes que arribin, encara que de moment, no tenen notícies sobre això.

Tampoc no ha sortit millor la jugada amb Franck Kessié, cap altre que no va tenir cost, però sí que es va assegurar un pagament en firmar molt interessant. En el Barça no té espai, i ha deixat en evidència que no té les qualitats necessàries per poder formar part de la plantilla. De manera que també ha estat col·locat a la venda, i en aquest cas, són bastant més optimistes, i confien a no tenir massa problemes per trobar un comprador.

Pablo Torres, per la seva part, va tenir un cost aproximat de cinc 'quilos', i continua sent considerat com una gran aposta de futur. Però, ara per ara, Xavi no li ha fet confiança, i amb total probabilitat marxarà a l'estiu, en forma de préstec.

Raphinha, el gran desastre

Encara que el dubtós honor de ser el gran desastre i el jugador que més car ha sortit és Raphinha. 60 milions van pagar el Leeds United per l'extrem brasiler, que ha millorat les seves xifres en les últimes setmanes, però continua sent molt criticat per la seva presa de decisions i els seus errors.

Lluny de ser decisiu, perd moltes pilotes, i per això és suplent en el Barça, que ja està plantejant-se deixar-lo sortir. Xavi no sembla tenir massa fe en les seves habilitats.