Marc Márquez es troba davant de la seva gran oportunitat de recuperar el seu somriure. Després de rescindir el seu contracte amb Honda, la marca que sempre l'havia acompanyat fins ara, el pilot s'embarca en una nova aventura amb Ducati per una sola temporada. Una decisió que ell mateix va definir com "la més difícil" de la seva vida, però que li ha de servir per tornar a competir per la victòria.

Aquest canvi d'aires serveix per avivar l'esperança d'atrapar Valentino Rossi com uns dels pilots amb més campionats de MotoGP. L'italià, amb set títols, encara supera per un el de Cervera. L'objectiu de Marc no pot ser cap altre que igualar-lo o, fins i tot, superar-lo en un futur. Encara que, de moment, prefereix mantenir un discurs més humil.

Valentino Rossi / Foto: Europa Press - Gregory Lenormand
Valentino Rossi en una roda de premsa / Foto: Europa Press - Gregory Lenormand

Márquez baixa les expectatives

En una entrevista per a TalkSports, el català es mostrava previngut amb els objectius de cara a 2024 i la idea d'igualar els títols d'Il Dottore. "De moment no penso igualar aquest rècord perquè soc lluny del meu nivell, i no puc afrontar la pròxima temporada pensant 'intentaré guanyar el títol'. Ja fa dos anys que no guanyo ni una sola carrera", afirmava Márquez.

El nou fitxatge de Ducati també sostenia la necessitat d'"en primer lloc, generar confiança, construir la base i, després, des d'aquesta base, començar a ser més ràpid i intentar millorar en el futur". Encara que de moment es mostra prudent, és innegable que l'objectiu del '93' és poder competir pel campionat, com han fet aquest any Francesco Bagnaia i Jorge Martín fins que, precisament, el pilot espanyol no pogués acabar l'última carrera per una caiguda amb Marc Márquez que servia per assegurar el títol per a l'italià.

Bagnaia i Marc Márquez, en la prèvia d'un Gran Premi de MotoGP / Foto: Europa Press
Bagnaia i Marc Márquez, en la prèvia d'un Gran Premi de MotoGP / Foto: Europa Press

Espera dir adeu a les lesions

Els últims anys de l'expilot d'Honda han estat marcats inevitablement per les lesions. Després d'aconseguir el seu quart títol consecutiu el 2019, una caiguda en la primera carrera de la temporada 2020 li va provocar una fractura a l'húmer que el va fer perdre tota la temporada.

Des d'aleshores, les lesions i les caigudes han acompanyat el català en els últims campionats. Una circumstància que li ha impedit competir en condicions en molts d'ells, i optar així a aconseguir el tan esperat setè títol amb què igualaria Rossi. Aquest últim any, ja va haver de passar per la sala d'operacions per curar la síndrome del túnel compartimental que li ha impedit de competir durant l'última part de la temporada. Amb l'esperança d'acomiadar-se ja de les lesions, Marc Márquez espera començar un nou cicle victoriós.