Jaume Collboni ha anat insistint durant tota aquesta campanya electoral per a les eleccions municipals 2023 en què ell vol ser l'alcalde dels 73 barris de Barcelona, de Sarrià a Ciutat Meridiana. I precisament des del districte de Nou Barris ha presentat aquest dijous les seves 210 propostes pel següent mandat, repartides entre totes les zones de Barcelona. Citant Pasqual Maragall en el seu darrer dia com a batlle de Barcelona, Collboni ha recordat davant els seus companys de candidatura que "quan arreglem un barri estem arreglant el món". I en aquest sentit també ha mostrat la seva voluntat de recuperar la inversió de 750 milions d'euros anuals pels barris de Barcelona, una xifra que, segons ha destacat, no es dona des de l'últim mandat del darrer alcalde socialista, Jordi Hereu, que ha fet costat a Collboni en bona part dels actes de campanya.

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

🗳️ Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?

El socialista ha lamentat que durant l'època de Xavier Trias i Ada Colau la inversió s'ha reduït i mai no s'ha tornat als nivells dels governs socialistes, fet que demostra el seu compromís amb tota la ciutat. Entre 2011 i 2015, aquesta va baixar fins als 465 milions d'euros, i en el primer mandat de l'actual alcaldessa encara es va reduir més fins als 460. En canvi, en el seu segon mandat es va incrementar fins als 530, segons el PSC, gràcies a l'entrada dels socialistes al govern municipal. Si finalment arriba a l'alcaldia, com en els últims dies s'ha mostrat convençut que farà, Collboni incrementaria la inversió respecte a aquest últim mandat en 220 euros anuals pels barris. 

Des de la biblioteca de la Zona Nord de Ciutat Meridiana amb signatura socialista, tal com s'ha encarregat de recordar l'alcaldable, Collboni ha presentat davant els membres de la seva candidatura fins a 210 propostes pel pròxim mandat si és investit alcalde. Aquestes es reparteixen en els deu districtes de la ciutat i també en els 73 barris. Per això, el socialista ha reivindicat el seu partit com a '"autèntica esquerra transformadora" enfront dels comuns d'Ada Colau, ja que amb les seves inversions a les zones més desafavorides aconseguirà "millorar la vida de la gent" i fer augmentar a la cohesió social. 

Les 210 mesures de Collboni als 73 barris de Barcelona

Tot i que durant la campanya Collboni ja ha anat posant sobre la taula les seves idees per fer realitat durant els 100 primers dies de mandat, com un gran acord pel civisme i per cobrir el tram de la Vall d'Hebron de la ronda de Dalt, des de Ciutat Meridiana ha presentat les seves propostes estrelles en cadascun dels districtes durant els pròxims quatre anys. 

En el cas de Ciutat Vella, augmentar les zones verdes a espais com la plaça dels Àngels o la de Terenci Moix. A Sants-Montjuïc la reforma del passeig de la Zona Franca amb especial importància pel transport públic. A les Corts, l’ampliació del Poliesportiu Municipal de l’Illa i d'Arístides Maillol; mentre que a Sarrià-Sant Gervasi aposta per acabar la reforma del Carrer Balmes i a Gràcia fer la rambla verda de Vallcarca després d'anys amb les negociacions amb els veïns encallades. En el cas d'Horta Guinardó es fixa també en una altra rambla, la del Carmel, millorant la seva accessibilitat i incrementant els espais verds. 

A Sant Martí la voluntat de Collboni és impulsar el Compromís pel Besós Maresme, que inclou més de 64 actuacions, entre les quals el Programa de Regeneració Urbana. En el cas de l'Eixample, protagonista de bona part de les obres del govern d'Ada Colau, Collboni aposta per recuperar fins a 30 interiors d'illa en vuit anys i a Sant Andreu dur a terme un pla d'ascensors per facilitar l'accessibilitat de la gent gran que no poden sortir de casa pels seus problemes de mobilitat. Finalment, a Nou Barris i concretament a Ciutat Meridiana, el socialista vol construir una nova d'adults i impulsar els projectes d'equipaments al parc de l'aqüeducte i de la passera amb Can Cuiàs per millorar la seva connectivitat.