En el segon dia de campanya electoral, Jaume Collboni ha volgut posar el focus sobre la justícia social a la ciutat de Barcelona, després que Isabel Díaz Aysuo posés aquest concepte sobre la taula, assegurant que es tracta d’un invent de l’esquerra. En aquest sentit, el socialista ha posat sobre la taula el seu pla de rehabilitació dels barris vulnerables, amb l’objectiu d'invertir fins a 600 milions d'euros rehabilitar 20.000 habitatges d’aquestes zones. Una de les grans mesures que proposa en aquest sentit és instal·lar ascensors en 200 edificis que no en tenen: “Per nosaltres, justícia social és que gent que avui viu en cases molt antigues puguin pujar i baixar cada dia a fer la compra, a veure els seus nets i a passejar per les places. Aquesta és la gran transformació urbana més revolucionària: no només canvia la vida de les persones, sinó que el barri s’omple de vida”.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Abans de fer aquest anunci per fomentar la justícia social als barris més perifèrics de la ciutat des del districte de Sant Martí, Collboni ha enviat un dard a l’actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau: “La justícia social no és parlar d’una superilla donant voltes en un tramvia, és fer possible que hi hagi habitatge, empreses i llocs de treball. Donar oportunitats als veïns”, ha resumit el candidat socialista, que també ha assegurat que si no fos pel paper del seu partit en el govern municipal de Colau en els últims anys “no tindríem el Mobile World Congress ni les inversions de la Seat”. Amb tot, en aquest acte, ha deixat clar que si arriba a ser alcalde, unirà els dos tramvies per l’avinguda Diagonal, setmanes després de dir que aquestes obres no es farien en el pròxim mandat.

Després de les enquestes que donen la victòria a Barcelona de nou a Ada Colau, el candidat socialista s’ha adreçat als votants progressistes i moderats: “La candidatura de Jaume Collboni avui és l’autèntica alternativa real amb visió progressista per tancar l’etapa d’Ada Colau. Som nosaltres els que podem fer el canvi des del progressisme”, ha insistit, deixant clara la seva aposta per una ciutat “endreçada, amb oportunitats per treballar i viure i de la qual ens sentim orgullosos”.

Patxi López destaca el gran canvi a Catalunya gràcies al PSOE

A la residència i centre de dia Alchemika, un projecte de l'alcalde Jordi Hereu que ha fet costat a Collboni en aquest acte, el candidat ha estat acompanyat pel portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López i per Salvador Illa. El primer ha destacat el retorn de la convivència a Catalunya gràcies al govern espanyol de Pedro Sánchez, tal com ja va fer ahir la ministra Margarita Robles des de Gràcia. “Que diferent que és tot a quan jo venia fa uns anys i em trobava una societat fracturada i enfrontada. Avui la gent ens abraçava, fa uns anys tot era bronca”, ha assenyalat el polític basc, que ha desitjat que aquest canvi de tendència al país es vegi reflectit també a les eleccions al Parlament: “Salvador Illa està armant una alternativa amb el nom del PSC. Com us ho agraïm i us admirem, tenim enveja perquè ho heu aconseguit en molt poc temps”, ha insistit López.

Tot i que la campanya per a aquestes eleccions municipals han arrancat a l’Estat amb polèmica per la presència d’expressos de l’ETA a les llistes electorals d’EH Bildu, l’exlehendakari ha obviat aquesta polèmica i s’ha centrat en els desafortunats comentaris d’Isabel Díaz Ayuso sobre la justícia social i també en la seva incapacitat per respondre a les preguntes dels periodistes sobre el tema: “El govern de Pedro Sánchez és el govern de la gent i s’ha apostat per la justícia social”, ha dit en resposta Ayuso, defensant que la voluntat del govern és “donar més a qui més ho necessita i que aporti més qui més en té”.

Els falsos patriotes, segons Salvador Illa

Salvador Illa, per la seva part, ha demanat als socialistes barcelonins que aquest dissabte tarda traslladin al ministre d’Exteriors del govern espanyol, José Manuel Albares, que ha viatjat amb Sánchez a Washington que és “un motiu d’orgull que el president espanyol tingui un lloc en la política internacional”. ”Hi ha gent a qui li molesta que Sánchez es reuneixi amb Biden, aquests són falsos patriotes”, ha continuat Illa, assegurant que el fet que Mariano Rajoy no tingués un lideratge internacional, no vol dir que aquest no sigui important.

El líder del PSC ha aprofitat aquest acte per demanar la màxima participació en les pròximes eleccions municipals, i ha assenyalat que “Barcelona ha de ser el motor que empenyi i lideri Catalunya”, assegurant que el seu projecte per posar en marxa el país serà “impossible” si Collboni no fa el mateix amb la capital: “Només hi ha una opció per acabar amb aquest desencís i aquesta decepció, Jaume Collboni”.