Què volen que els digui, a mi el turisme em sembla bé i em sona a disbarat intentar carregar-se el principal negoci del país. No veig que a París o Nova York hi hagi debats d'aquesta naturalesa que són una mica irracionals: "Va bé, doncs ens el carreguem i perdem una important font d'ingressos". Un total de 8.187 milions d'euros han gastat els turistes que han visitat Catalunya en el primer trimestre d'aquest any, gairebé un 15% més que l'any passat i una xifra que representa el 22% del que s'han deixat a l'Estat espanyol. Són quantitats per meditar.

I veig que en aquest ímpetu contra el turisme convergeixen molts mons que no sé gaire bé quins interessos tenen, però no són els meus. Primer les joventuts d'Arran amb les seves pintades al bus turístic, la punxada d'una roda i les amenaces als que hi anaven dins. No fa falta dramatitzar l'acció dels cupaires com es pretén en alguns àmbits, tanmateix, ¿quina culpa en tenien els turistes que amb les seves càmeres al damunt o els seus mòbils només volien passar una bona estona i conèixer la ciutat? També Aena, sense dir-ho explícitament, ataca de soca-rel el turisme. El de Catalunya, almenys. L'enrenou que ha provocat a l'aeroport del Prat amb els controls de seguretat no el té Madrid. Diran que és victimisme apuntar que sempre passa tot (el que és dolent) a l'aeroport de Barcelona. O a Rodalies. O...

I també hi ha l'Ajuntament de Barcelona, amb una activista ideològica de primera hora al capdavant en contra del turisme. Des del pla d'hotels suspès a la confrontació amb tots els sectors de la ciutat que tenen a veure amb la promoció d'aquest sector. Però esclar, Colau és, en aquests moments, una icona per a l'unionisme, ja que frena l'independentisme i no es pot tocar. Molts l'hi hauran dit però que no s'equivoqui l'alcaldessa: que no es faci gaires il·lusions, ja que la seva aliança de facto amb sectors influents de la ciutat és només tàctica per a un moment puntual. L'erraria si pensés que aquests suports són els que li garantiran la reelecció el 2019.

Ni Arran, ni Aena, ni Colau no em convencen. Continuaré estant a favor del turisme. Ordenat, però turisme al cap i a la fi.