Fins a 112 vols de Vueling a l'aeroport del Prat han estat cancel·lats a causa de la vaga convocada pel personal de terra i manteniment d'Iberia els propers dissabte 27 i diumenge 28 de juliol.

Així ho ha afirmat a la web la companyia espanyola Vueling, que s'ha vist obligada a anul·lar els desplaçaments aeris per l'afectació dels serveis habituals, i ha recomanat de no anar a l'aeroport si el vol ha estat cancel·lat. 

Es tracta de vols amb origen o destinació a Barcelona i que connecten la capital catalana amb altres ciutats europees. Els treballadors i la direcció no han arribat a cap acord durant les trobades de mediació que han mantingut al Departament de Treball, de manera que l'aturada no s'ha pogut desconvocar. Per aquest motiu aquest dijous al vespre el Ministeri de Foment va dictar els serveis mínims, que obligaran a enlairar el 100% dels vols domèstics amb els territoris no peninsulars, el 54% dels serveis internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a cinc hores.

El personal de terra dona servei a 27 companyies a l'aeroport de Barcelona, per la qual cosa el número de vols afectats podria ser d'uns mil durant el termini previst de la vaga.

Els treballadors protesten perquè no tenen prou personal per atendre el creixement de l'aeroport del Prat, que el darrer any ha superat els 50 milions de passatgers i porta un ritme de creixement d'un 5%.

A més, l'empresa ha publicat el llistat de vols cancel·lats, que es pot consultar al web o a l'aplicació mòbil. També pot consultar els seus drets si li cancel·len el vol al següent enllaç.