Els secretaris generals de CC.OO. i de UGT, Javier Pacheco i Camil Ros respectivament, s'han reunit aquest dimecres amb representants del grup dels comuns al Parlament per demanar-los "els esforços necessaris" perquè el 2019 no acabi sense Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) ni els de la Generalitat.

En un comunicat, ambdós sindicats han destacat la necessitat de tenir les dotacions pressupostàries necessàries per fer front al correcte compliment de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

Els dos sindicats també els demanen aquest esforç perquè es compleixin els acords de retorn dels "drets arrabassats" als empleats públics de Catalunya; concretament, les pagues extra que els deuen i l'increment salarial establert per a l'any en curs.

Els sindicats també han reclamat les partides pressupostàries necessàries per fer realitat el Pacte Nacional per a la Indústria.

"Hi ha hagut plena coincidència entre organitzacions sindicals i els comuns en la necessitat de reclamar al govern espanyol que aprofiti el temps abans de les eleccions per aprovar un reial decret per a la reversió de la reforma laboral", asseguren.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat