La batalla legal contra el Departament d'Empresa de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Barcelona i, concretament, contra la legislatura independentista que des del passat 17 de juny lidera l'empresari Joan Canadell, cada vegada perd més força. El 155 legal que va començar el president del Banco Mediolanum, Carles Tusquets, juntament amb l'advocat Ramon Masià, perd cada vegada més suports. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, es tracta de dues de les 20 empreses que havien interposat el recurs, que ara desisteixen de totes les accions legals engegades. Les empreses en qüestió són Cookiteca i Serviaux, que representava el mateix Ramon Masià, el principal soci de Tusquets en la lluita contra Canadell. 

Segons els documents als quals ha tingut accés ElNacional.cat, les dues empreses, que formaven part de la llista 'Anem per feina 2019' impulsada per Masià, desisteixen al recurs imposat deixant a Tusquets amb menys suports. Amb tot, els 18 contenciosos administratius restants segueixen el seu curs després que el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) els hagi admès a tràmit. Però, el desistiment del grup de Masià és ja la tercera derrota a l'ofensiva de Tusquets contra l'independentisme a la Cambra.

 

 

A principis de desembre, el jutge va desestimar les cautelars del procediment interposat per Tusquets que demanaven deixar sense efecte la constitució del nou ple cameral, de manera que no tingués efecte la presa de possessió de Canadell com a president i la legislatura independentista al capdavant de la joia de la corona empresarial. Segons fonts d'aquest diari, les cautelars es van tombar perquè no es complien els dos requisits necessaris per acceptar-les. 

La lluita interminable

Des de la victòria sense precedents de la candidatura independentista Eines de País a la Cambra, l'objectiu d'un grup d'empresaris de la llista encapçalada per Tusquets ha estat, primer, el de deixar sense efecte la constitució del nou ple, o bé de reintroduir els vots que la Junta Electoral va decidir retirar perquè eren "sospitosos". Una lluita aferrissada per mirar d'aturar una majoria independentista a la joia de la corona de l'empresariat català i barceloní, però que de moment no serà possible. 

Sense anar més lluny, el mateix 17 de juny, pocs minuts abans que comencés el ple constituent, el banquer Carles Tusquets es va presentar a la Casa de la Llotja de Mar amb un notari per mirar d'aturar la celebració del ple, però no ho va aconseguir. El secretari general de la institució, Xavier Coronas, va decidir tirar endavant i Joan Canadell i el seu equip van ser proclamats amb els càrrecs corresponents. 

Des d'aleshores, les ofensives de l'oposició de Canadell des de Barcelona han arribat també fins a Madrid, on fins i tot la Cámara de Comercio de España, sota el lideratge de José Luis Bonet, o els tocs d'atenció per carta del Ministeri d'Indústria procura fer caure Canadell.