L'establishment no es dona per vençut i mira d'aturar la nova Cambra fins l'últim moment. Els excandidats a presidir la Cambra de Barcelona, Carles Tusquets i Ramon Masià, han demanat aquest dilluns la suspensió del ple d'investidura del nou govern cameral, després que ells i 20 persones més -entre candidats i electors- interposessin aquest dijous un recurs d'alçada a la Conselleria d'Empresa i demanessin anul·lar els resultats dels comicis camerals i repetir les eleccions o admetre els centenars de vots que es van desestimar per "sospitosos". 

En un comunicat dels demandants, han explicat que un notari s'ha personat en el ple per a requerir al secretari de la Cambra, Xavier Coronas, deixar sense efectes la presa de possessió dels candidats electes a les vocalies impugnades fins que hi hagi una resolució administrativa o judicial ferma que el resolgui, i declarar la impossibilitat de constituir i funcionar vàlidament la nova junta. Amb tot, la jugada no els ha sortit bé, ja que el ple ha començat a les 10 del matí tal com estava previst. 

Més tard, al final del recompte que ha confirmat la presa de possessió per part dels membres d'Eines de País, Tusquets s'ha dirigit a la presidenta de la Junta Electoral Central, Marta Felip, per reclamar "la necessitat de fer-se notori que hi ha un recurs d'alçada amb mesures cautelars" interposat contra la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, qui també ha estat present a l'acte. 

La reclamació s'ha fet constar en acta però tot ha seguit amb normalitat. Des de la conselleria asseguren que encara no els consta el recurs i segons fonts de la Cambra, tampoc no ha arribat cap notificació al Consell de Cambres. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat