La revolució de Tesla i Elon Musk ha arribat a Barcelona. Per la porta gran: aquest 19 de setembre de 2017 ha quedat inaugurat el primer centre de servei de la ciutat, de Catalunya i del conjunt d'Espanya. Concretament, en un espai de 1850 metres quadrats al carrer Metal·lúrgia 38 de l'Hospitalet de Llobregat, al costat del recinte de Fira Barcelona on es celebra el Mobile World Congress. 

"Hem escollit aquesta zona per la proximitat i fàcil accés a Barcelona per donar la millor qualitat de servei als nostres clients i una gran experiència de servei tècnic", ha assegurat el director de Tesla a Espanya i Portugal, Jorge Nilburn, durant la inauguració. L'objectiu és crear un punt d'accés i trobada per als clients però també "una experiència integral de 360 graus".

TeslaServiceCenterHospitalet

Un taller sense gent

Aquest nou centre complirà les funcions de venda, exposició i taller. Es recomana fer revisions anualment o cada 20.000 quilòmetres amb un cost de 500 euros. Encara que a diferència dels concessionaris tradicionals, Tesla no maneja centres de servei o tallers com a "centres de benefici".

Fins i tot s'ha reconegut que "com menys gent vingui al taller, millor" i és que les actualitzacions del software aporten noves funcionalitats alhora que permeten diagnosticar i reparar molts problemes per internet. A més, els models de Tesla compten amb unes 1.000 peces menys que un vehicle convencional i això minimitza el seu manteniment. La fórmula funciona: Tesla encapçala els rànquings de satisfacció dels clients als Estats Units. 

Tot i que es desconeix quanta gent treballarà al nou centre de l'Hospitalet, ja es poden provar el Model S (el cotxe que més accelera del món amb 632 quilòmetres d'autonomia en una sola càrrega) i el Model X (el SUV més "segur, ràpid i capaç de la història"). Només falta esperar l'arribada de les primeres entregues del Model 3 (l'últim model i el més accessible a nivell de preu) a partir del 2018. Es calcula que rondarà els 35.000 dòlars en línia amb l'objectiu d'anar "democratitzant el vehicle elèctric."  

TeslaStoreHospitalet

Plans d'expansió

Més enllà d'aquest centre de servei, la marca de cotxes elèctrics que té la seu social a Barcelona obrirà també una botiga al carrer Rosselló alhora que posarà en marxa un altre centre de servei i una botiga a Madrid. "El nostre creixement serà sempre exponencial, estar el més aprop possible dels nostres clients. Seguim amb el nostre pla d'expansió.", ha afegit Nilburn. 

Tesla ja compta amb 74 supercarregadors individuals capaços de carregar la meitat de les bateries en 20 minuts, repartits en 12 estacions de supercarregadors arreu d'Espanya i preveu tancar l'any amb un total de 24 estacions. Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona ja tenen la seva. Pròxima parada: Sant Cugat. A finals del passat mes de juny, es va instal·lar una nova estació de supercarregadors per a vehicles elèctrics a Caldes de Malavella, connectant així Barcelona amb el nord de Catalunya, la Costa Brava i el sud de França.

Sense voler donar xifres oficials de previsions en volum de vendes o clients, la revolució elèctrica de Tesla ha arribat per quedar-se. El perfil del comprador és variat: ecologista, emprenedor, familiar... "Tenir un cotxe elèctric és algo més quotidià i accessible per a tots. La mobilitat elèctrica no és del futur sinó que està aquí i ara", ha conclòs.