Banc Sabadell i els sindicats han suspès, de manera temporal, les negociacions sobre les condicions econòmiques de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà la sortida de 1.800 treballadors, per tal de poder reflexionar sobre la possible fusió que s'està negociant amb el BBVA.

De fet, qui ha plantejat aquesta aturada de les negociacions ha estat Comissions Obreres i el banc ho ha acceptat. La pròxima reunió entre les dues parts serà la pròxima setmana. A més, tot i que les negociacions amb el BBVA necessàriament acabaran en una eventual fusió entre les dues entitats bancàries, CCOO considera que esperar uns dies és necessari que les dues parts tinguin "la perspectiva necessària" per reprendre les converses sobre l'ERO amb les "màximes garanties".

Garantir les màximes garanties pels treballadors

El sindicat ha assegurat que la negociació de l'ERO, que encara la seva recta final, té com a objectiu "garantir les millors condicions econòmiques de sortida per al personal afectat (prejubilacions principalment) i per a afermar el futur laboral de la majoria de la plantilla del banc".

"En el cas que aquest procés corporatiu arribés a produir-se, i si hi hagués una reestructuració, aquesta haurà de preservar l'ocupació amb aplicació de mesures voluntàries i no traumàtiques", ha postil·lat Comissions Obreres.

El futur de la fusió es podria saber "en les pròximes setmanes"

Sobre la possible fusió amb el BBVA s'ha pronunciat el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, que ha apuntat que "en les pròximes setmanes" ja se sabrà si finalment es tanca l'acord de fusió amb BBVA. Durant la seva intervenció en la 'Trobada del sector financer', organitzada per Deloitte, el directiu ha insistit que l'entitat no pot donar més detalls i ha remarcat que encara no s'ha pres cap decisió al respecte.

"Estem a l'inici de les converses i hem obert 'due diligence'; en les pròximes setmanes coneixerem el resultat", ha dit. En el mateix acte, Guardiola ha fet esment a temes com la digitalització del sector bancari o la necessitat de reduir costos amb l'objectiu d'incrementar la rendibilitat de les entitats financeres.