Després de vuit mesos, els avions de Ryanair procedents de Londres tornen a aterrar a l'aeroport de Girona. Vint minuts abans del que estava previst, a les cinc de la tarda d'aquest dimecres, ha arribat el primer vol procedent de Londres Stansted. Un cop a la terminal, els passatgers han hagut de passar un control policial on han hagut d'entregar el seu passaport perquè el Regne Unit ja no forma part de la Unió Europea. A més, quan torni en el seu país d'origen hauran de fer-se una prova PCR, així com una quarantena de deu dies.

Tot i les dificultats, els turistes s'han mostrat contents de poder tornar a la Costa Brava a passar les seves vacances. De fet, només baixar-se de l'avió han celebrat el bon clima que s'han trobat i el canvi de clima, malgrat que el dia estava ennuvolat. 

turistas llegan al aeropuerto de Girona / ACNUns turistes a la seva arribada a l'aeroport de Girona amb els controls a la mà, després de passar el control de seguretat / ACN

Mesures de seguretat

Després de passar la zona de control, agafar l'equipatge i abans d'abandonar l'àrea restringida a viatgers, se'ls ha mirat la temperatura per garantir que no tenien febre, ja que en cas de donar positiu havien de retornar el seu país. Aquesta és una mesura de seguretat que s'ha efectuat arran de la pandèmia de la Covid.

El vol d'avui, però, no és l'únic que arribarà en els pròxims dies, ja que en aquesta primera quinzena de junt es preveu que aterrin a Girona una desena d'avions de Ryanair. Aquest dijous hi haurà un nou avió procedent d'Alemanya i un altre que vindrà de Cracòvia. A més Transavia també ha programat un vol procedent de Rotterdam. Es preveu que progressivament vagi ampliant la seva oferta, tot i que està a l'expectativa de les restriccions de mobilitat i les mesures que imposen les administracions a l'hora de viatjar.  

La sensació dels primers visitants

Entre les primeres persones que han trepitjat l'aeroport hi havia casos ben diversos. Un d'ells era en Michael, que té una casa a Cadaqués (Alt Empordà) i ara feia 18 mesos que no hi anava. Ha vingut per passar-hi una setmana i després tornarà cap a casa seva, a Londres. Aquest britànic, com que està vacunat, ha assegurat que se sent "més segur" viatjant. Amb tot, recorda que s'ha hagut d'efectuar una PCR abans de venir, així com se n'haurà de fer una altra a Catalunya abans d'agafar el vol de tornada.

Los primeros pasajeros llegada a Girona ocho meses despues / ACNEls passatgers de l'avió de Rynair a la seva arribada a l'aeroport de Girona / ACN

En Mark, un altre turista d'aquest país, ha recordat tots els passos que haurà de fer abans no pugui tornar a la vida normal. Una vegada arribi al seu país, haurà d'estar-se deu dies fent quarantena preventiva i quan acabi d'aquest aïllament haurà de sotmetre's novament a una PCR. Per això, ha reconegut que, tot això, comporta un sobrecost en el viatge i també dies que es perden. No obstant això, ha afirmat que "val la pena" fer-ho. En el seu cas només estarà quatre dies a Empuriabrava i Roses (Alt Empordà) perquè ha vingut amb la seva dona a mirar vaixells i provar-los. El britànic ha afirmat que s'ha sentit segur en tot moment alhora que molt ben atès.

En aquest vol també ha vingut la Mònica, una catalana resident al Regne Unit que feia divuit mesos que no trepitjava terres catalanes. Des de feia mesos esperava que baixessin els casos i ara ha vist l'oportunitat

"Des que Regne Unit va anunciar que obria les fronteres per venir a Catalunya, vaig buscar la manera per tornar", ha manifestat. Per això, ha volgut venir per temps i estarà tres mesos. A més, té la il·lusió de presentar a la seva família la nova incorporació, ja que, durant la pandèmia, ha estat mare. Com que tardarà mesos a tornar, confia que el govern britànic hagi relaxat les mesures i, per tant, es pugui estalviar la quarantena, així com la PCR. 

 

Imatge principal: L'avió de Ryanair en el moment que arriba a Girona