La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha evitat defendre el manteniment del Mobile a Barcelona, després que Isabel Díaz Ayuso, la presidenta popular de la Comunitat de Madrid, es plantegés el seu trasllat a la capital espanyola. En una entrevista a El Periódico, ha afirmat que "qualsevol ciutat és candidata al Mobile" i que "ningú diu que es quedi a Barcelona per tota la vida".

Més tard ha matisat i ha afirmat que "Barcelona i tot Catalunya s'identifiquen en l'àmbit de la digitalització, des del projecte del 22@, el centre de computació...". I ha afegit que a Catalunya hi ha "un ecosistema de start-ups molt important".

La polèmica va començar quan la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), va anunciar la setmana passada la intenció de prendre a Barcelona l’organització del Mobile World Congress (MWC) i fer tot el possible perquè es faci a la capital espanyola. Assegurava estar disposada a “anar per ell”, tot assenyalant que Madrid està “preparada per acollir el Mobile”.

La reacció des del MWC no va trigar a arribar. "No ens movem enlloc, i això inclou Madrid", va assegurar John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, l'organitzadora del congrés. Hoffman va reafirmar el compromís del MWC amb Barcelona assegurant que "fins al 2023 tenim contracte amb la Fira i aquí ens quedem. Fins al 2023 i fins que convingui". 

Tot i el desmentiment des de la mateixa organització, aquest dissabte la ministra torna a posar el tema sobre la taula sense voler tancar cap porta.