El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha insistit aquest dimecres que Catalunya vol ser "un país digital" igual que abans va ser "un país industrial", la qual cosa ha de comportar ser "un país connectat per terra, mar i aire i per l'espai". Així ho ha assegurat el vicepresident durant la seva intervenció en la 26a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que s'ha celebrat a l'Auditori de Barcelona.

Durant la seva intervenció, Puigneró també ha aprofitat per subratllar l'aposta del Govern per les polítiques digitals, Departament que dirigeix ell mateix, i que fins al govern presidit per Quim Torra només tenia rang de Secretaria General. En aquest sentit, el vicepresident ha recalcat que la fibra òptica, els cables submarins, el 5G i els nanosatèl·lits han de donar lloc a una millora de la connectivitat a Catalunya.

Alhora, ha deixat ben clar que el sector de les noves tecnologies "està dibuixant un nou món" en el qual és necessari que creixi el protagonisme de les dones i es posi la innovació com a primera prioritat, ha afegit.

En la cerimònia també han fet acte de presència, entre d'altres, la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el secretari d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez; i la tinent d'alcalde d'Agenda 2030 de Barcelona, Laia Bonet. A més, també s'ha lliurat el premi d'Honor a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que aquest 2021 compleix mig segle, i al president del Club d'Innovació i Tecnologia de la CECOT, Enric Barba

Cal apuntar que l'acte ha començat a la mateixa hora que el sopar d'inauguració de la 36a edició de la reunió anual del Cercle d'Economia, a la qual ha assistit el rei Felip VI.

El jurat Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica també ha posat de relleu la tasca divulgativa de Fibracat TV. El nou canal de TDT en català, impulsat per l'operador Fibracat, va néixer l'1 de juny amb l'objectiu de posar en valor l'apoderament femení i la revolució tecnològica amb formats i continguts inèdits.

Els organitzadors de la Nit també han volgut retre un homenatge a La Salle – URL, que aquest any commemora el trentè aniversari dels estudis d'Informàtica, així com el vintè aniversari del Parc d'Innovació de La Salle Technova Barcelona.

Imatge principal: El vicepresident Jordi Puigneró en una intervenció al Parlament - Efe