La taxa anual de l'Índex de Preus d'Exportació (IPRIX) va caure a l'abril un 4,1%, quasi dos punts per sota de de la registrada al mes de març i la més baixa des del febrer del 2014, segons les dades provisionals de l'INE. Entre els sectors industrials que hi van influir més negativament hi ha el de l'energia, amb una variació anual del -51,9% -la més baixa des del gener del 2006 i 18 punts per sota el març-; la dels béns intermedis, pel descens dels preus de productes químics bàsics i plàstics; i els béns de consum no durador, que va registrar una variació de l'1,4%, set dècimes menys al que març. En canvi, els béns d'equip van augmentar tres dècimes i es van situar en l'1,4% per l'augment de preus en la fabricació de vehicles a motor.

Pel que fa l'índex de Preus d'Importació (IPRIM) va registrar un descens anual del 7,6% a l'abril, més de tres punts per sota de la del mes anterior i la més baixa des del setembre del 2019. Entre els sectors amb més influència negativa sobre aquest índex, hi ha l'energia, que va caure quasi 16 punts, fins al -37,3%, la menor des del juliol del 2009; mentre que amb influència positiva hi ha la dels béns intermedis, amb una variació del -2,8%, tres dècimes per sobre al març, per l'estabilitat dels preus de la indústria química davant el descens de fa un any.

L'INE explica que aquesta estadística s'ha elaborat en ple estat d'alarma, en què algunes empreses han cessat la seva activitat o l'han reduït. A més, tampoc s'ha pogut contactar amb totes elles, tot i que la taxa de resposta ha estat del 88,3% i ha permès fer una estimació amb els preus que no es van poder recollir.