La direcció del BBVA ha ofert prejubilacions als seus treballadors de més de 56 anys. Aquesta oferta de la direcció del banc ha tingut lloc en la primera reunió per negociar l'ERO que afectarà uns 3.800 treballadors de l'entitat que es va presentar fa unes setmanes.

Concretament, als treballadors d'entre 56 i 57 anys, amb una antiguitat mínima de 15 anys, els ha ofert el 60% del sou més l'abonament de la Seguretat Social fins als 61 anys, mentre que per a la franja dels que tenen de 58 a 62 anys, també amb una antiguitat mínima de 15 anys, el 65% del sou i l'abonament de la Seguretat Social fins als 63 anys.

A més, d'acord amb la proposta que la direcció ha entregat als sindicats, ofereix 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, xifra establerta per llei en els acomiadaments per motius objectius, per als treballadors majors de 63 anys. Pel que fa la resta de la plantilla, l'entitat ha traslladat una oferta de 27 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mensualitats, segons fonts sindicals.

Els sindicats titllen la proposta d'"insultant"

Fonts sindicals han denunciat aquesta proposta, que han considerat d'"insultant" i han retret al mateix temps la "remuneració milionària" del seu president, Carlos Torres, i el seu conseller delegat, Onur Genç, cobren 4,1 i 3,4 milions d'euros l'any, respectivament. Segons sostenen, les ofertes són "absurdament insuficients, tant pels trams d'edat com pels percentatges d'indemnització".

De moment, els sindicats ja han deixat clar que les causes econòmiques per als acomiadaments no es justifiquen, sobretot després dels darrers resultats econòmics, i han exigit que les sortides siguin voluntàries i no traumàtiques, mitjançant prejubilacions, amb millors condicions i es tinguin en compte més trams d'edat.

Per aquest dilluns a la tarda, els treballadors han convocat mobilitzacions davant de 15 seus del banc a l'Estat, entre les quals a les quatre demarcacions catalanes, a més de València, Palma, Bilbao, Oviedo, La Coruña, Lugo, Ourense, Vigo i Sevilla.