Twitter bull. L'home més ric del món, Elon Musk, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han protagonitzat una estranya picabaralla a les xarxes socials per la política d'inversions espanyola. L'origen de la discussió es remunta a la notícia sobre els 11.000 milions d'euros que l'executiu estatal pretén invertir tant en microxips com semiconductors. Musk ha vist la informació i no li ha semblat gaire bé, motiu pel qual ha retret al govern de Sánchez la manca d'inversió en energies renovables. "Espanya hauria de construir una matriu solar massiva. Podria alimentar a tota Europa", ha assenyalat l'empresari sud-africà en una piulada.

TUIT Elon Musk

El president espanyol no s'ha quedat de braços plegats i ha respost al magnat tecnològic, tot recordant-li que l'Estat ja està "implementat el pla més ambiciós cap a un sistema energètic eficient i sostenible". "Tots els sectors a bord. Maximització d'oportunitats, digitalització i cadena de valor per a un èxit durador. El temps és ara. Fem-ho bé. Vine a veure. Donem la benvinguda als inversors a Espanya", ha afegit Sánchez. Tot plegat, sembla una invitació del cap del govern espanyol a l'empresari sud-africà perquè inverteixi en energies renovables al país. En la mateixa línia s'ha expressat l'exministre de Ciència i Innovació Pedro Duque: "Donem la benvinguda a les inversions a Espanya per impulsar la nostra ja gran producció d'energies renovables. Tot el nostre marc legal està preparat per a això. Coneixes algun inversor?".

TUIT Pedro Sánchez

Aquesta mena de picabaralla entre l'home més ric del món i el president espanyol arriba just quan Musk ha comprat un 9,2% de Twitter. De fet, aquest dimarts s'ha anunciat que el mateix Musk formarà part de la junta directiva de la xarxa social i prometés "millores significatives" en els pròxims mesos. "Estic emocionat de compartir que nomenarem Elon Musk membre de la nostra junta", ha escrit el director executiu de Twitter, Parag Agrawal, en un missatge difós a la xarxa social. Agrawal ha afegit que la companyia ha mantingut converses amb el magnat tecnològic en les últimes setmanes i que aportarà "un gran valor" a la junta directiva de l'empresa. "Ell és tant un creient apassionat com un intens crític del servei, que és exactament el que necessitem a Twitter, i a la sala de juntes, per enfortir-nos a llarg termini. Benvingut, Elon!", ha escrit en un altre missatge.

Després que s'hagi conegut el nomenament de l'empresari sud-africà, les accions de Twitter s'han disparat un 7,3% en les activitats electròniques de la Borsa de Nova York anteriors a l'obertura. D'acord amb un document remès al regulador borsari, Musk no podrà controlar en cap moment més d'un 14,9% de la companyia, ni de forma individual o com a part d'un grup. Amb l'anunci de l'adquisició per part del magnat tecnològic d'un 9,2% de la plataforma, dilluns ja es van disparar els valors de la companyia, que van tancar un 27,13% per sobre del seu tancament anterior.