El conegut empresari i propietari de la companyia Tesla, Elon Musk, s'ha convertit en les últimes hores en el principal accionista de Twitter, després de fer-se amb un 9,2% de les accions d'aquesta xarxa social. Així ho ha confirmat la mateixa companyia en un comunicat enviat al regulador de la borsa dels Estats Units. Aquesta notícia ha provocat un gran creixement de la demanda de participacions en la xarxa, concretament en un 26% en les negociacions prèvies a l'obertura del Nasdaq, l'índex de la borsa dels Estats Units per a companyies tecnològiques. Aquest moviment de l'home més ric del món i considerat per la revista Time com la "persona de l'any" el 2021 estaria xifrat en uns 2.900 milions de dòlars, és a dir, més de 2.600 milions d'euros. 

La setmana passada, abans d'anunciar que s'havia contagiat de la covid per segon cop, Musk ja va deixar anar una petita pista sobre les seves intencions de comprar alguna xarxa social. Un estudiant d'enginyeria li va preguntar en una piulada podia arribar a considerar construir una nova xarxa social: "Una que consistís en un algoritme de codi obert, una on la llibertat d'expressió i l'adhesió a la llibertat d'expressió fossin la màxima prioritat, una on la propaganda sigui mínima. Crec que es necessita una plataforma d'aquest estil", l'interpel·lava aquest jove. Musk va respondre amb un simple "M'ho estic plantejant seriosament". Pocs dies després d'aquesta piulada, ja és el principal accionista de la plataforma. 

Pistes i enquestes a Twitter 

Només un parell de dies abans d'aquella misteriosa piulada que ara ja ha cobrat sentit, Musk plantejava una enquesta als seus seguidors: "La llibertat d'expressió és essencial per a una democràcia que funcioni. Creus que Twitter s'adhereix amb rigor a aquest principi?", preguntava. Més de 2 milions de persones van respondre a aquesta pregunta, en la que el "no" (70,4%) s'imposa clarament sobre el "sí" (29,4%). Davant dels resultats, l'excèntric empresari reflexionava: "Tenint en compte que Twitter fa el paper d'una plaça, no respectar els principis de la llibertat d'expressió soscava fonamentalment la democràcia. Què s'ha de fer?". Sembla que Musk ha apostat per solucionar ell mateix el problema. 

Encuesta elon musk twitter

Tuit d'Elon Musk 

Amb aquesta compra, les accions que ha adquirit l'empresari quadrupliquen el 2,25% que pertanyen al fundador de la xarxa, Jack Dorsey, qui ha abandonat la direcció per centrar els seus esforços en la seva companyia de tecnologia financera. Per ara, Musk ha renunciat a entrar en el consell d'administració de la companyia. 

Suport a Trump 

Després de ser bloquejat a la gran majoria de les xarxes socials per haver-les utilitzades per animar als seus seguidors en l'assalt el capitoli, Donald Trump s'ha creat la seva pròpia empresa per comunicar-se amb els seus seguidors. Amb tot, l'expresident dels Estats Units ha demanat en reiterades ocasions que se li reactivi el seu perfil per poder-hi tornar a publicar les seves populars piulades. En aquest sentit, Musk li havia donat suport en la denúncia d'aquesta "censura" a les xarxes.