Aquestes festes, tot queda a casa. Comerç de la Generalitat de Catalunya ha publicat a les xarxes socials un original vídeo amb el hashtag #totquedaacasa: un spot que sembla reclamar que en aquest 2020 infernal hi ha una forma molt senzilla de contribuir a la recuperació econòmica del sector comercial català: comprant productes de casa nostra i a casa nostra amb responsabilitat. És a dir, fent que en el terreny del comerç i l'economia també "tot quedi a casa".

El vídeo, que respira aquella mena de realisme màgic propi d'alguns anuncis nadalencs de loteria, fa un repàs cronològic d'aquest difícilíssim any 2020 en forma de dotze campanades que resumeixen l'any, posant el focus en com l'ha viscut el món del petit comerç al nostre país: des del confinament total del mes de març, que va obligar a aturar-ho tot, fins a la nova normalitat per a milers de botigues, comerços i serveis que han hagut d'adaptar-se o reinventar-se per fer front al coronavirus. L'hosteleria, l'oci nocturn o el món de la cultura ha patit, pateixen i per desgràcia seguiran patint els efectes devastadors de la Covid-19, però des que el passat 14 de març el coronavirus va apoderar-se de forma indiscutible de la nostra actualitat, també el comerç de proximitat ha hagut de fer front al repte majúscul de no defallir davant la pandèmia i les seves conseqüències.

Un centre d'estètica, una botiga d'informàtica, una sabateria, una joieria i una llibreria són els espais que protagonitzen aquesta campanya, que transmet un clam d'esperança i alegria en aquests moments difícils. L'escena final desvetlla la incògnita de l'argument de l'spot: s'hi veu als propis comerciants d'aquelles botigues que abans hem conegut, reunits amb precaució i cura per celebrar Cap d'Any dos minuts abans d'obrir la botiga per última vegada en aquest 2020 que ningú oblidarà mai.