Les patronals de l'oci nocturn Asacc, Fecalon i GED-BP han acusat el Govern de mentir "de forma reiterada" davant d'una promesa d'ajuts que no veuen que arribi. En aquest sentit lamenten que l'anunci que l'executiu ha fet avui d'un paquet de 40 milions d'euros per a activitats limitades per frenar la pandèmia s'adreça només al sector de l'hostaleria, mentre que el seu en queda exclòs.

Això, afirmen, contrasta amb el que els havia comunicat el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, en una reunió el 14 d'octubre, on se'ls va donar a entendre, segons la seva versió, que sí que hi podrien accedir.

Les tres entitats recorden que fa set mesos que no poden treballar i reclamen un primer pla de xoc per afrontar despeses fixes i un pla de recuperació davant "l’estat de precarietat" en què es trobaran quan recuperin l'activitat.

També han volgut fer palesa "la més complerta incredulitat i falta de confiança" en un Govern que ha protagonitzat "canvis de criteri" pel que fa a la represa d'aquesta activitat al juny, "tancaments sobtats" a l'estiu o la marxa enrere de l'octubre, després d'anunciar "mesures de reobertura limitada".

Línia específica

Cal recordar que el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha explicat aquest dimarts que el Govern estudia una línia específica d'ajuts per a aquest sector. Tremosa ha subratllat la necessitat de donar-hi suport i ha lamentat que no es pogués arribar a concretar la reobertura dels locals anunciada fa uns dies després que la situació epidemiològica empitjorés.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat