Els locals d'oci nocturn podran reobrir sense fer ús de la pista de ball. Així ho han avançat les patronals de l'oci nocturn i han confirmat fonts del Govern a l'ACN. Segons ha informat la Fecasarm en un comunicat després de reunir-se amb la Generalitat, les discoteques i els locals d'oci nocturn podran reobrir les portes fins a les tres de la matinada i la pista de ball haurà d'estar ocupada per taules i cadires o només cadires.

L'aforament estarà limitat al 50%, s'hauran de programar actuacions en directe i el públic haurà de portar mascareta mentre no estigui consumint. A més, hauran de portar un registre d'assistents i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.

L'oci nocturn tancat, des de fa més de dos mesos

El Govern de la Generalitat va tancar totes les discoteques, sales de festa i activitats musicals amb pistes de ball de Catalunya el 24 de juliol a causa de la situació epidemiològica. Les patronals de l'oci nocturn van portar la decisió davant el TSJC, però va desestimar els seus recursos.

L'acord per a la reobertura arriba més de dos mesos després i permetrà que reprenguin l'activitat els locals que tenen llicència de discoteca, cafè teatre, cafè concert, sala de concerts, establiments de règim especial, discoteques de joventut, karaokes, sales de festes amb espectacles i concerts d'infància, segons la Fecasarm.  El secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, ha valorat positivament la decisió de la Generalitat i el fet que Catalunya esdevingui la primera a permetre la reobertura d'aquests locals. Tot i això, ha afirmat que l'horari és "insuficient", ja que a les 3.00 hores "no hi ha transport públic i la gent romandrà al carrer fent 'botellón'".

Recuperar les pistes de ball

D'altra banda, la patronal ha explicat que es continuarà treballant en el pla sectorial que ha de permetre recuperar gradualment la pista de ball. El pla preveu distingir les activitats de més i menys de 500 persones d'aforament, exigint als locals de més perimetrar la pista amb un únic punt d'accés controlat i de sortida de la mateixa i sense poder entrar amb begudes i fent ús sempre de la mascareta. La Fecasarm ha assegurat també que la Generalitat els ha comunicat que estudiarà ampliar els horaris els caps de setmana i vigílies.

discoteca coronavirus EFE

La pista de ball d'una discoteca, ocupada per taules i cadires. / Efe

Tot i la reobertura, la Federació ha afirmat que no se soluciona el "gravíssim" problema que arrossega el sector, on el 80% dels empresaris està en situació d'insolvència. Per això, ha continuat reclamant ajudes a la Generalitat i al govern espanyol. El president de l'organització, David López, ha apuntat que la reobertura "provocarà que com a mínim s'aturi l'hemorràgia de pèrdues" però no hi haurà prou.

 

Imatge principal: Una discoteca reoberta després del confinament. / ACN