La fira més important després del Mobile World Congress, l'Alimentaria, estava reprogramada pel mes de setembre pel coronavirus, però aquesta nova data penjava d'un fil. Davant d'un possible rebrot i la gran congregació de visitants que implica un saló com aquest, no era massa clar si finalment es podria celebrar, tot i que Fira de Barcelona era reticent a cancel·lar-ne l'edició i obria les portes a tornar a canviar de data. Finalment, doncs, se celebrarà del 17 al 20 de maig del 2021, segons s’ha acordat amb les principals organitzacions i empreses del sector i ha fet saber la mateixa Fira a través d'un comunicat.

D'aquesta manera, no hi haurà Alimentaria fins 2021, convertint-se en una de les principals fires d'un any en què els recintes de Fira de Barcelona acolliran altres importants convocatòries de projecció internacional amb una àmplia representació de diferents sectors econòmics. Des de la institució expliquen que "la decisió de traslladar al proper any la celebració del principal saló d'alimentació i begudes d'Espanya i un dels més destacats d'Europa, previst fins ara per al proper mes de setembre, ha estat adoptada avui per Fira de Barcelona d'acord amb el Comitè Organitzador d'Alimentaria, donades les actuals circumstàncies i amb la finalitat de garantir la millor edició possible, tant en participació com en internacionalitat".

El president del Comitè Organitzador d'Alimentaria, Josep Lluís Bonet, ha explicat que s'ha pres aquesta decisió després de valorar l'actual situació, avaluar diferents alternatives i, “escoltar al sector, al qual agraïm el seu suport i aposta per un esdeveniment que, sens dubte, contribuirà a reactivar l'economia, tan castigada en aquests moments”. En aquest sentit ha afegit que l'objectiu és "realitzar una gran edició, amb les màximes expectatives comercials, de networking i assistència de compradors i visitants internacionals, que representen el 25% del total”, en un entorn amb tots els protocols de prevenció necessaris.

Cal tenir en compte que, segons un estudi de la UB fet públic fa unes setmanes, l'impacte econòmic de l'Alimentària es quantifica en 900 milions d'euros, molt superior als prop de 500 milions del Mobile, i que s'explica perquè la incidència en el cas de la fira de l'alimentació és més local ja que un 70% dels expositors són locals.

La Fira es reactiva

Tot i el canvi de data de l'Alimentaria, els dies 28 i 29 de setembre està prevista la celebració d’un fòrum al Palau de Congressos de Fira de Barcelona sobre el futur de la indústria agroalimentària, la restauració, l’hoteleria i el turisme, tots ells representats als salons Alimentaria, Hostelco i Fòrum Gastronòmic, amb la participació d’empreses de serveis i distribució d’aquests àmbits.

De fet, a més d'Alimentaria, el calendari del proper any estarà marcat per rellevants salons industrials i professionals de Fira i grans esdeveniments de referència internacional d'altres operadors firals que han triat Barcelona per fer-los. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat