El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha descartat aquest dimecres cancel·lar la fira Alimentària per la crisi del coronavirus i ha assegurat que el "primer objectiu és treballar per fer-la" perquè això representaria "un gran signe de normalitat". No obstant, davant l'anunci d'algunes multinacionals que no hi assistiran, Serrallonga s'ha mostrat disposat a concretar una nova data per a finals d'any o el 2021.

"Si veiem conjuntament que hi ha una data millor per fer-la, no hi tindrem inconvenient perquè al final l'important és ajudar el sector i fer de motor", ha subratllat Serrallonga en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha afegit que segons un estudi de la UB Alimentària genera un impacte econòmic de 900 milions d'euros.

"És un saló de Champions, de nivell internacional", ha comentat el director general de Fira de Barcelona. Segons Serrallonga, encara hi ha moltes empreses confinades o que tenen limitats els seus viatges a nivell internacional i ha admès que algunes els han traslladat la conveniència de celebrar l'Alimentaria, prevista per al 14 de setembre, mentre que d'altres han patit molt aquesta crisi, com per exemple del sector de la restauració. De fet, el saló s'havia de celebrar a l'abril però va ser ajornat cinc mesos com a conseqüència del coronavirus. En qualsevol cas, el dirigent de la fira s'ha mostrat partidari de buscar el "consens" entre el sector.

Serrallonga ha citat un estudi de la UB que quantifica l'impacte econòmic de l'Alimentària en 900 milions d'euros, molt superior als prop de 500 milions del Mobile, i que s'explica perquè la incidència en el cas de la fira de l'alimentació és més local ja que un 70% dels expositors són locals.

Sobre un eventual canvi de dates del MWC després d'haver de suspendre l'edició d'enguany pel coronavirus, Constantí Serrallonga ha comentat que és una decisió que correspon exclusivament a GSMA però que per la informació que disposa de moment es manté en la primera setmana de març. "Les perspectives són molt bones per a la propera edició", ha assenyalat.

El director general de la Fira també ha augurat un 2021 que "pot ser espectacular" perquè a més de la probable recuperació de l'activitat també s'espera que aterrin dues fires mundials més: la ISE, del sector audiovisual i que fins ara se celebrava a Amsterdam, i el Seafood. Serallonga ha assegurat que les fires mundials són una "obsessió" per a Fira de Barcelona i ha remarcat que al voltant d'aquests salons es forma un ecosistema empresarial que repercuteix en l'atracció d'empreses i talent a Catalunya.

Després de les cancel·lacions d'aquesta primera meitat de l'any, Serrallonga estima que sobre un impacte de 4.000 milions sumant totes les fires, se n'hauran deixat d'ingressar uns 2.000 o 2.500.