El que va començar sent una gran plataforma de pel·lícules i sèries sota demanda, podria acabar esdevenint un gran imperi, ja que tot indica que Netflix s'està preparant per fer el següent pas en la seva expansió a través dels videojocs. Fins ara, la plataforma ja ha coquetejat amb el món dels jocs electrònics, però sempre convertint els videojocs en sèries de televisió, com amb The Witcher, sèrie que ja ha confirmat que tindrà una segona temporada. 

Concretament, segons han avançat ja diversos mitjans, com The Information, Netflix estaria buscant contractar un executiu per supervisar tots els videojocs que vol desenvolupar la companyia en els pròxims anys, ara bé, les informacions publicades confirmen que la plataforma encara no té cap joc finalitzat. Aquesta nova iniciativa, segons apunta una font d'Axios, sortiria a la llum de cara a 2022.

 En aquest sentit, sembla que la companyia americana apostaria per un model molt semblant al d'Apple amb Arcade, que ja està en funcionament a tots els dispositius de la companyia. Aquest model es basa en una subscripció que inclou diversos videojocs sense cap anunci i amb els videojocs desenvolupats dins de la mateixa companyia i també entraria la possibilitat d'externalitzar el desenvolupament dels nous títols a estudis independents.

Netflix Unsplash

Fotografia de recurs d'una persona mirant Netflix a la seva tauleta - Unsplash

Aquesta sorprenent notícia es produeix just en un moment on tant la demanda com els jugadors han augmentat de manera molt considerable a causa de la pandèmia de la Covid-19 i han tingut un gran creixement en l'últim any. 

Netflix, muts i a la gàbia

Tot i aquestes especulacions sobre aquesta nova plataforma de gaming, Netflix encara no ha dit res al respecte, tot i que en diverses ocasions sí que ha deixat clar que l'expansió cap a altres sectors és una possibilitat que està sobre la taula. "Els nostres membres valoren la varietat i qualitat del nostre contingut. És per això que ampliem contínuament la nostra oferta, des de sèries fins a documentals, pel·lícules, originals en l'idioma local i reality shows", afirmava Netflix en un comunicat.

En aquesta mateixa comunicació, la companyia americana havia tingut molt èxit amb diversos continguts interactius com Black Mirror: Bandersnatch, la pel·lícula interactiva de l'exitosa sèrie de televisió, o els jocs basats en Stranger Things o La Casa de Papel, i que estaven "entusiasmats" per poder fer més contingut interactiu, aquí és, sense dubte, on entra la divisió de videojocs de la plataforma. 

I el que també està clar és que l'aposta de Netflix pels videojocs no s'acabarà en una divisió específica, ja que la companyia segueix apostant per agafar diversos videojocs i seguir-los convertint en pel·lícules o sèries de televisió, i de fet ja hi ha diverses entrenes preparades pels pròxims anys com una sèrie sobre la mítica saga Assassin's Creed, un film sobre Resident Evil, o una pel·lícula sobre The Division, que arribaran a la plataforma a partir de 2022. Ara haurem d'esperar per veure si arriben els videojocs basats en sèries de Netflix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat