És un dels canvis més mediàtics que promet. El multimilionari Elon Musk, futur nou propietari de Twitter, ha anunciat que permetrà el retorn de l'expresident nord-americà Donald Trump a la xarxa social. D'aquesta manera, revocarà la decisió de la plataforma de prohibir la presència del magnat ultradretà arran de l'assalt al Capitoli. Aquesta decisió va ser "moralment incorrecta i totalment estúpida", segons Musk. "Revertiria el veto a Trump. Òbviament, encara no soc el propietari de Twitter, així que això no és una cosa que passarà definitivament", ha afegit l'empresari sud-africà aquest dimarts en una conferència organitzada per Financial Times

En aquest sentit, Musk ha explicat que ha parlat amb el cofundador de Twitter Jack Dorsey, amb qui ha coincidit que la plataforma no hauria de tenir "vetos permanents" per als usuaris que infringeixen les seves polítiques de contingut. "No va ser correcte vetar Donald Trump. Crec que va ser un error", ha expressat. A més, ha manifestat que la decisió de prohibir la presència de l'expresident nord-americà a la xarxa social arran dels disturbis del 6 de gener del 2021 després de la derrota electoral de Trump havia "alienat gran part del país". "Això no acaba amb la veu de Trump. Ho amplificarà entre la dreta. Per això és moralment incorrecte i totalment estúpid", ha sentenciat.

El retorn d'un ultradretà

Si bé la conferència del Financial Times amb Musk ha girat sobretot al voltant de Tesla, l'empresa de cotxes elèctrics, la futura compra de Twitter també ha ocupat molt espai. "No hi ha gaire cosa que pugui dir. La majoria de les respostes seran sense comentaris", ha lamentat l'excèntric empresari. Tot i això, ha comentat algun dels canvis que farà si la compra finalitza amb èxit: des de la inclusió de l'algoritme a GitHub perquè qualsevol persona pugui fer suggeriments fins a destacar les intervencions humanes. "Realment voleu transparència per generar confiança", ha dit Musk, abans d'assenyalar que seria important reduir el suposat biaix d'esquerres de la plataforma. "Només arriba a entorns que són molt a l'esquerra, però no aconsegueix generar confiança a la resta dels Estats Units i potser a altres parts del món", ha conclòs l'home més ric del món després d'anunciar que permetrà el retorn d'un dels líders ultradretans més famosos del segle XXI com és Trump.

Per la seva banda, Trump de moment es manté a la seva pròpia xarxa social: Truth Social. De fet, l'anunci de la compra de Twitter per part de Musk va impulsar la seva aplicació. La notícia va disparar les descàrregues de la plataforma de l'expresident nord-americà, que es va convertir en l'aplicació gratuïta més descarregada de l'App Store durant el mateix dia que es va conèixer la venda de Twitter.