Venjança. L'expresident dels Estats Units Donald Trump ha llançat la seva pròpia xarxa social per competir amb Twitter i Facebook, on l'exmandatari segueix vetat des de principis del 2021. La plataforma Truth Social (Veritat Social, en anglès) està disponible des d'aquest dilluns a l'App Store dels iPhones als EUA. S'anuncia com una aplicació en la qual no existeix "discriminació política", totalment gratuïta i únicament en llengua anglesa, tot i que al país hi ha altres comunitats lingüístiques prou representatives. Per exemple, l'espanyol és la segona llengua més parlada (amb gairebé seixanta milions de parlants). De fet, els EUA són el segon país del món amb més castellanoparlants, només per darrere de Mèxic.

La interfície de la xarxa social impulsada per Trump és molt similar a la de Twitter. Compta amb una pàgina de perfil on es poden llegir les "veritats", que són l'equivalent a les piulades. També té una finestra per buscar altres usuaris i la possibilitat d'enviar missatges privats. Ara per ara només està disponible a la botiga virtual d'Apple, però a la pàgina web de la plataforma s'assegura que l'aplicació arribarà "aviat" a la d'Android. Alguns dels usuaris que s'estan intentant donar d'alta en les primeres hores de funcionament del servei han acudit a altres portals d'internet per indicar que estan tenint problemes amb el procés de registre i que reben un missatge de què a causa de "l'alta demanda" se'ls ha posat en llista d'espera.

El llançament de Truth Social s'ha produït aquest dilluns 21 de febrer, que és festiu als EUA per la celebració del Dia de president. Aquesta festa ret homenatge a totes les persones que han ocupat el càrrec des de la independència del país i coincideix aproximadament amb la data de naixement del primer president del país, George Washington. Trump és un d'aquests presidents: va ocupar la Casa Blanca entre el 2017 i el 2021. El mandatari ultra va fer servir les xarxes socials de manera constant per comunicar-se amb els seus seguidors, especialment durant les campanyes electorals del 2016 i el 2020, així com durant el seu temps al capdavant del govern nord-americà. Igualment, ara està vetat de Twitter i Facebook des de l'assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021 per part de milers dels seus simpatitzants.

Entre els diferents vetos, el més dur va ser el de Twitter. Va ser dia 9 de gener quan la plataforma va suspendre definitivament el compte personal de Trump (@realDonaldTrump) pel "risc d'una major incitació a la violència" després de l'assalt a la seu de la sobirania nord-americana. L'ara expresident havia arribat a emetre més de 55.000 missatges durant més d'onze anys i comptava amb més de 89 milions de seguidors. "Després d'una revisió minuciosa dels tuits recents del compte @realDonaldTrump i el context que els rodeja, hem suspès permanentment el compte a causa del risc d'una major incitació a la violència", va indicar la companyia en un comunicat. Poc més d'un any després, sembla que Trump ara busca venjança.