El canvi a la direcció de Twitter està tenint moltes conseqüències, però entre les més inesperades es troba l'impuls a la nova xarxa social de l'expresident dels Estats Units (EUA) Donald Trump. Qui va ser un dels grans tuitaires més polèmics i famosos de l'aplicació de l'ocellet blau va acabar vetat i decidit a crear la seva pròpia xarxa social on, segons ell, es brandaria realment la bandera de la llibertat d'expressió. Aquesta darrera part del discurs de Trump coincideix molt amb la justificació que ha donat Elon Musk, l'home més ric del món, en comprar Twitter. L'anunci de l'adquisició de la xarxa social, el magnat sud-africà va disparar les descàrregues de Truth, fins que el passat dimarts es va convertir en l'aplicació gratuïta més descarregada a l'App Store

L'anunci de la compra de Musk va afectar Twitter i Truth simultàniament. Les dues xarxes socials van disparar les descàrregues després de l'anunci de la junta directiva de Twitter, ja que dilluns, Truth es va situar al lloc 52 d'aquesta mateixa llista, i la plataforma de Musk, al 39. En canvi, el dimarts les descàrregues de la xarxa llançada per l'expresident estatunidenc la situen com la més descarregada, segons recull Efe. 

A finals de febrer, Truth Social va sortir al bast mercat de les xarxes socials, presentant-se com una plataforma que on "no existeix la discriminació política", gratis i únicament en anglès. La interfície de la xarxa social impulsada per Trump és molt similar a la de Twitter. Trump va assegurar a Fox que la seva xarxa social ha atret "milions de persones": "Hem trobat que la resposta a Truth és molt millor que estar a Twitter". Les declaracions, però, no acaben de coincidir amb el mal inici que està tenint la xarxa, malgrat la seva petita victòria en descarregues del dimarts.

Ni un peu a Twitter

"No aniré a Twitter, romandré a Truth", va sentenciar Trump a Fox News quan se li va preguntar per l'adquisició de Musk. El magnat sud-africà ha promès fer de la xarxa social un espai de llibertat d'expressió total, fet que podria obrir la porta a què es reactivés el compte de l'exmandatari, tancat després de l'assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021, on hi va haver cinc morts, pels missatges incendiaris que penjava en ple assalt. Justament, la llibertat d'expressió extrema que promet Musk fa patir a molts experts, ja que el multimilionari no planteja restriccions ni conseqüències per als discursos d'odi com el de Donald Trump que tenen conseqüències greus dins i fora de la plataforma. 

Tot i això, per ara, la tornada de Trump a Twitter no és un dels problemes del futur pròxim de la xarxa social, perquè l'expresident es manté ferm en la promoció del seu propi projecte de plataforma digital. L'exmandatari estatunidenc ha assenyalat  que prefereix fer servir la seva pròpia xarxa social, Truth, com a únic canal. Curiosament, encara no ha obert el compte a la seva xarxa, però s'hi unirà en els pròxims set dies com tenia planejat.