La companyia Selenta Group, cofundada per l'actor Robert De Niro, ha arribat a un acord de gestió compartida amb el grup americà Nobu Hospitality per obrir un establiment hoteler a Barcelona. Aquest estarà ubicat a l'actual Gran Hotel Torre de Catalunya, prop de l'estació Sants.

Amb aquesta aliança, el grup americà fundat per De Niro, el xef Nobu Matsuhisa i el productor de cinema Meir Teper prossegueix en la seva expansió amb el que es convertirà en quart hotel de l'aliança a Europa.

Reobertura el 2018

El Gran Hotel Torre de Catalunya, proper a l'estació de Barcelona-Sants, serà remodelat per convertir-se en Nobu Hotel Barcelona a finals de 2018. L'immoble continuarà sent propietat de Selenta Group, de manera que l'acord de col·laboració dóna només lloc a la gestió compartida de l'establiment.

El president de Selenta Group, Jordi Mestre, ha assegurat que aquesta aliança "reforça la imatge internacional de la capital catalana", i ha destacat que una de les àrees de negoci de la companyia que lidera és justament la dels acords amb els seus socis internacionals.

Per la seva banda, el director executiu de Nobu Hospitality, Trevor Horwell, s'ha mostrat satisfet d'entrar al mercat espanyol i ha explicat que el Nobu Hotel Barcelona serà l'establiment número 13 que gestiona el grup.

David Rockwell, l'arquitecte

L'arquitecte i dissenyador David Rockwell serà l'encarregat d'idear la remodelació del Gran Hotel Torre de Catalunya, que compta amb 250 habitacions i suites, a més de sales de reunions, espais per a esdeveniments i un restaurant.

L'estudi de Rockwell compta amb una llarga trajectòria en el disseny de grans gratacels. L'edifici Sky de Nova York o els hotels Nobu a Las Vegas i a Miami sense anar més lluny. Rockwell també va ser l'encarregat de dissenyar l'hotel W de Madrid.